Sport 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Veterani Vidovčana jesenski prvaci

Veterani NK Vidovčan Donji Vidovec postali su jesenski prvaci istoka. Njihov naslov je bilo teško očekivati pored prošlogodišnjih prvaka Budućnosti iz Podbresta i ranijih neprikosnovenih vladara lige, nogometaša Spartaka iz Male Subotice. Jedne i druge su u ovoj polusezoni pobijedili, nanizale su se tu i ostale pobjede i vrh tablice nije izostao.
U ligi koja broji trinaest momčadi preko dvanaest susreta ostvarili su čak deset pobjeda, dok su dva put odigrali neriješeno, i to u Hodošanu i Podturnu, ostvarivši impresivnu gol-razliku 45:6 i 32 osvojena boda. Nisu imali službenog trenera jer kažu da svaki od njih može voditi momčad, no ipak za to se vođenje pobrinuo Nenad Kvakan kojeg je teža povreda nažalost odvojila od terena, ali ne i od momčadi.
- Kako nisam mogao igrati, a želja je postojala, smatrao sam da mogu biti s dečkima i na klupi. Smatrao sam da imam previše iskustva koje sam morao podijeliti s pajdašima, kaže Nenad koji je, uz još nekolicinu njih, u Donji Vidovec došao iz Kotoribe, a u momčadi ima još igrača iz Donje Dubrave, jedan je iz Donjeg Mihaljevca da bi ipak većina bila domicilnih. Pitajući ga kako komentira njihovo sutra, rekao je kako bi bilo tužno i poražavajuće da sada, unatoč teškom proljeću, ispuste to prvo mjesto.
- Nastojat ćemo ga zadržati i potvrditi. Za proljeće ćemo trebati pojačati, a to ćemo učiniti dovođenjem domaćih nogometaša, ali i onih iz Kotoribe i Donje Dubrave, rekao je.
Najbolji strijelac momčadi je Vladimir Fabić-Čaba iz Donje Dubrave s 11 postignutih zgoditaka, a tu je titulu prenio od lani kada je tijekom prvenstva postigao 17 pogodaka. Njegovi zgodici su vrijedni jer na mnogim utakmicama nije, kao polivalentni igrač, igrao u napadu.
Otkrio nam je jedan zanimljiv podatak, a to je da se nije upisivao u liste strijelaca u utakmicama kada su protivnicima davali pet i više pogodaka već su njegovi udarci završavali u mreži onih velikih, a to posebno vrijedi. Čaba svoj kontinuitet misli nastaviti kako bi u „inat“ bio bolji od nedavno pridošlog Darka Kuzmića koji je doveden kao poznati i rasni strijelac, a što je potvrdio u svim seniorskim sastavima u kojima je do sada igrao.
Tijekom polusezone kroz momčad su prošli slijedeći nogometaši: Vlado Lukša i Goran Hujs (vratari), Emil Kuzmić, Antun Vidović, Damir Pongrac, Ivan Hertelendi, Vladimir Štefić, Josip Kuzmić, Svetozar Stojkov, Ivan Vidović, Đuro Pongrac, Mladen Nestić, Zvonko Legin, Goran Lukša, Vladimir Fabić, Josip Lukša, Stjepan Horvat, Željko Dolenec, Damir Cenko, Darko Kuzmić i Raihel Artner.

Tekst i snimak
Mladen Grubić

Izvor: 3061