Sport 31.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Vidovski voki sumirali godišnji rad

U Međimurju je mali broj sportskih navijačkih skupina, pogotovo u manjim sredinama. Jedna takva formirana je prije tri godine u Donjem Vidovcu pod imenom Vidovski voki.
- Ime potječe još iz doba Turaka koji su haračili na ovim prostorima, a suprotstavljali su im se naši hrabri ljudi za koje su Turci rekli da se bore poput vukova pa od toga potječe i ime našoj skupini, pojasnio je njihovo ime Vladimir Šarkanj, predsjednik udruge. Rekao je kako su se formirali da bi prije svega pomogli nogometašima mjesnog Vidovčan i da su u tome u potpunosti uspjeli jer se klub u sezoni 2007./08. plasirao iz II. međimurske lige-istok u najviši međimurski nogometni rang.
- Pored toga, već smo dvije godine u našoj sredini glavni podupiratelji humanitarne akcije Samo trenutak, a uključujemo se i u ostale općinske akcije. Mi kao navijači s jedne strane ograde činimo sve da pomognemo seniorima, no izgleda da s druge strane ne štima, rekao je na izvještajnoj godišnjoj skupštini predsjednik Šarkanj, aludirajući na dno prvenstvene ljestvice koju zauzima Vidovčan. Govoreći o vokovima sutra, rekao je kako im je zadatak od današnjih 58 članova povećati broj, da žele ostati prepoznatljivi u mjestu, a pogotovo uz nogometne travnjake diljem Međimurja. Za sve što čine u Općini zahvalio im je njen prvi čovjek Josip Grivec.
Skupština je protekla u tolerantnom ozračju, bila je protkana dozom humora. Održana je u subotu, 19. prosinca, u večernjim satima u prostorijama NK-a Vidovčan u vrijeme jakih snježnih padalina, no odaziv članstva nije razočarao. Predsjednik Šarkanj to je okarakterizirao riječima:
- Voki su i ve tu, a medvedi doma spiju! (M. Grubić)

Izvor: 2853