Sport 14.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

VIJESTI: Gimnastika / Speedway

Filip Ude: Sofija je moj prvi korak prema OI-ju u Riju

Hrvatske gimnastičarke i gimnastičari saznali su s kojih će sprava startati na ovogodišnjem Europskom ekipnom prvenstvu u Sofiji. Ždrijeb je seniorkama dodijelio skupinu 2 sa Slovenijom i Srbijom te start na dvovisinskim ručama, a juniorkama istu spravu u skupini 3 (12.-18. svibnja). EP gimnastičara održava se od 19. do 25. svibnja, a hrvatska momčad biti će u kvalifikacijskoj skupini 2 s Litvom i krenut će s karikama. Ovo je ujedno i izborno natjecanje za 1. europske igre koje će se održati u Bakuu. U Sofiji će Mario Vukoja biti supervisor za parter.
- Očekivao sam da će mi puno teže biti vratiti višeboj koji nisam natjecao više od dvije godine, ali možda mi je lakše jer znam sve elemente, ne moram učiti puno toga novoga. Pojačavao sam svoje dvije najjače sprave - konja s hvataljkama i parter na kojima mi je cilj europsko finale. A u njemu, znate, sve je moguće... Višeboj će mi biti prvi korak prema Olimpijskim igrama u Riju 2016., rekao je srebrni hrvatski olimpijac Filip Ude.
Od 13. do 15. ožujka u Cottbusu je na rasporedu Svjetski kup.

SPEEDWAY KLUB PRELOG

U subotu izborna skupština

U subotu, 15. ožujka, Speedway klub Prelog će održati izbornu skupštinu. Skupština će se tek manjim dijelom baviti osvrtom na protekle aktivnosti, budući da je djelovanje Kluba zamrlo jer je preuređenjem Stadiona “Mladost” izgubio borilište i mjesto za trening. Glavni predmet rasprava bit će plan rada novog rukovodstva, koje će morati odgovoriti na pitanje da li je moguća izgradnja nove staze, a Klub se mora pripremiti i za obilježavanje jubileja pola stoljeća spidveja u Prelogu. Skupština će se održati u dvorani Vatrogasnog doma, početak je u 19 sati. (k)

Izvor: 3072