Sport 24.08.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

VRATIŠINEC: Nedelišće pobjednik memorijalnog turnira

Rukometni klub Sokol Vratišinec, a riječ je o jednom od najstarijih i najstalnijih međimurskih rukometnih klubova, odlično je i ove godine na terenu OŠ Vratišinec organizirao tradicionalni memorijalni turnir “Danijel & Bajo» u spomen na svoje prerano preminule zaslužne članove Danijela Bukovca i Zlatka Farkaša. Na čije su grobove na vratišinečkom groblju predstavnici klubova sudionika turnira položili cvijeće i zapalili svijeće. Na turniru su uz domaćina sudjelovali i trećeligaši Concordia iz Lepoglave i Nedelišće, te novi prvoligaš Vidovec koji je nastupio u kombiniranom sastavu. Pred velikim brojem gledatelja na kraju je zasluženi pobjednik turnira postao sastav Nedelišća koji su pokazali najviše i igrali najbolje te zasluženo osvojili prijelazni pehar organizatora. Odigran je i tradicionalni revijalni susret veterana Sokola i Zalaegersega iz susjedne Mađarske s kojima domaćini njeguju prijateljske odnose, pobijedili su ovaj put domaćini uvjerljivim rezultatom 23:13.
REZULTATI: prednatjecanje: Sokol - Vidovec 31:22, Nedelišće - Concordia 23:15; za 3. mjesto: Concordia - Vidovec 15:14; finale: Nedelišće - Sokol 23:21.
Najbolji strijelac turnira s 18 postignutih golova bio je Marinero Martinjak iz domaćeg kluba, koji je imao i najmlađeg igrača Lovru Pintarića, a domaćini su osvojili i trofej fair playa. Najboljim igračem turnira proglašen je Marko Petek iz Nedelišća, a iz istog kluba je i najbolji vratar Alen Lacković. Svi sudionici turnira primili su plakete i pehare, pobjednik i prijelazni pehar, a sve je ‘začinjeno’ odličnim kulturno umjetničkim programom i zajedničkim druženjem. Gdje su domaćini još jednom dobili zaslužene čestitke svih sudionika za odličnu organizaciju i ugođaj na turniru. (Josip Freiler)
Snimio: Zlatko Premuš

Izvor: 2939