Sport 17.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Za bolji status rukometa

► U premier ligašu RK Vidovec BIOS-u krenuli su s inicijativom da rukomet na području sjeverozapadne Hrvatske dobije bolji status i kvalitetu te da u hrvatskom rukometu „igra“ značajniju ulogu nego je sada obzirom da je Varaždin i sjeverozapadna Hrvatska kolijevka hrvatskog rukometa. Konkretno, radi se o sljedećem: da se u Varaždinu formira jaki klub RK Varaždin koji bi preuzeo status Vidovec BIOS-a iz premier lige. Da se u Čakovcu također formira novi klub MRK Čakovec koji bi preuzeo status RK Varteks Di Capria u 1. ligi, da status RK Međimurja u 2. ligi sjever preuzme RK Vidovec, a da se RK Međimurje i RK Varteks Di Caprio u novoj sezoni natječu u 3. međužupanijskoj ligi. Po tom pitanju održani su razgovori odgovornih spomenutih klubova u Varaždinu i Čakovcu i takav prijedlog i inicijativa upućeni su na adrese Hrvatskoj rukometnog saveza i Natjecateljske komisije HRS-a koji inače takvu inicijativu i prijedloge podržavaju.
- - -
► Zbog teške situacije održana je izvanredna skupština RK-a Međimurje čiji su članovi upoznati s činjenicama da su nakon evidentiranja dostupne dokumentacije iz ranijih godina u poslovne knjige utvrđene velike dubioze u poslovanju, da je novoj upravi posljednjih 4 mjeseca bilo teško poslovati i izvršavati preuzete obveze, te da je zbog toga došlo do ostavki pojedinih članova uprave, te kompletnog Nadzornog odbora. Skupština je nakon diskusija donijela odluku da se zbog teške financijske situacije, blokade računa i nemogućnosti pronalaženja sponzora neće nastaviti natjecanjem u 2. ligi sjever, nego u nižem rangu natjecanja - 3. ligi ili Međužupanijskoj ligi, a svoj će se status u 2. ligi ustupiti RK Vidovcu.
Također je odlučeno da obzirom da se radi o klubu bogate i duge tradicije i da postoje igrači koji žele nastaviti s igranjem u klubu i sami snositi minimalne troškove u nižem rangu, sve to radi ostavljanja mogućnosti da se pojavi zainteresirana osoba koja želi oživjeti klub i sanirati dugovanja. Predsjednik kluba i dalje je Dražen Špoljarić.
- - -
► Održana je i osnivačka skupština novog MRK-a Čakovec na kojoj je za predsjednika izabran Ivan Horvat, a članove uprave Luka Međimurec i Goran Matjačić. Iza toga je održana i izvanredna skupština MRK-a Čakovec na kojoj se raspravljalo o ponudi RK-a Varteks Di Caprio o preuzimanju svih sportskih prava za nastup u 1. ligi. Odluka je jednoglasno prihvaćena. Svi prijedlozi upućeni su prema natjecateljskoj komisiji Hrvatskog rukometnog saveza i trebali bi donijeti konačnu odluku.
Josip Freiler

Izvor: 3034