Sport 30.07.2018. 10:26. Zadnja izmjena: 30.07.2018. 10:29.

Nacionalna prepoznatljivost

Za sportske kampove 75 tisuća kuna od države

U Zajednici sportova grada Čakovca vrlo su zadovoljni što im je pri Središnjem državnom uredu za sport uspješno prošao projekt organizacije ljetnih sportskih kampova - “Svaki tjedan sport jedan“, prijavljen na natječaj za poticanje programa lokalnog sporta. Tim povodom predsjednik Zajednice sportova Grada Čakovca Bojan Ružić potpisao je ugovor o sufinanciranju sportskih programa za poticanje lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2018. godini, vrijedan 75.350 kuna, kojim će Središnji državni ured za sport sufinancirati taj projekt koji se već 13 godina vrlo uspješno provodi u Gradu Čakovcu.

- Projekt je to koji kopiraju mnoge druge sredine koji je konačno prepoznat i na nacionalnoj bazi. Odobreni iznos skoro je 80% sredstava potrebnih za organizaciju i provođenje kampova. Ovom bi prilikom pohvalio tajnika Zajednice Tomicu Jakopca koji je odradio velik dio posla oko pisanja i slanja projekta u Zagreb koji je od nadležnIh dobio vrlo visoke ocjene i pohvale. Pokazalo se da smo profesionalizacijom dužnosti tajnika zajednice Zajednice napravili dobar posao. Zajednica sudjeluje sa Zavodom za javno zdravstvo i u projektu 'Živjeti zdravo zajedno', a u planu su i novi projekti. Što pak se tiče organizacije ljetnih sportskih kampova već sada nakon što je akcija tek na polovici mogu reći da su nadmašena sva naša očekivanja, kako po brojnosti u sva 24 kampa, tako i organizaciji. Zato posebna zahvala Gradu Čakovcu kao pokrovitelju cijele akcije svih ovih godina i sportskim klubovima i njihovim stručnjacima koji znalački akciju provode, kratko je prilikom potpisivanja ugovora rekao Bojan Ružić.

A osim Zajednice sportova grada Čakovca, Središnji državni ured za sport kroz program, poticanja lokalnog sporta sufinancirat će i projekt Muškog rukometnog kluba Čakovec i Društva sportske rekreacije Čaki Čakovec.