Sport 19.05.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

Bojan Ružić i dalje predsjednik

ZAJEDNICA SPORTOVA GRADA ČAKOVCA

U prostorima Gradskih bazena Čakovec održana je izborna Skupština Zajednice sportova Grada Čakovca kojoj je od 70 delegata prisustvovalo njih 43. Sve odluke bile su statutarno pravovaljane i jednoglasno donesene.
Prihvaćena su izvješća o radu s financijskim pokazateljima za 2009. godinu, spominjemo najvažnije dijelove. Radilo se po postojećim kriterijima i odlukama IO-a, bilo je teškoća uglavnom zbog financijske problematike, unatoč toga postignuto je mnogo dobrih i evidentnih rezultata kako u kvalitetnom, tako i masovnom sportu. Uspješno su organizirani ljetni i zimski kampovi mladih (sudjelovalo 2526 mladih), izvršen je izbor najboljih sportaša i ekipa godine, za sve to utrošeno je nakon rebalansa 856.868 kuna, na početku godine bio je planiran daleko veći iznos. Usvojen je i plan rada s financijskim pokazateljima za ovu godinu, uz već postojeće zadatke planira se ustrojiti evidenciju i financiranje perspektivnih sportaša te učvrstiti još bolju suradnju s HOO, lokalnim sportskim zajednicama i Zajednicom sportova Međimurja. Planira se za to u ovoj godini utrošiti 2,100.000 kuna (900.000 kuna za redovnu djelatnost, 600.000 za stručni rad, a 600.000 kuna za sufinanciranje korištenja dvoranskih sportova). No prema još uvijek neslužbenim saznanjima taj će se iznos smanjiti rebalansom za 40%, jer sredstva Grada Čakovca nedostatna su zbog opće poznate financijske situacije.
Na kraju su izabrani novi organi Zajednice za naredno četverogodišnje razdoblje. Za predsjednika Zajednice ponovo je izabran Bojan Ružić. To će mu biti treći mandat, što dovoljno govori o kakvom se sportskom djelatniku radi. Na njegov prijedlog u novi Izvršni odbor Zajednice izabrani su: Anđelko Crnčec za dopredsjednika, te za članove: Miodrag Novosel, Anto Dragić, Franjo Nemec, Dušan Mikolaj, Damir Fotak, Josip Horvat, Mario Vehstersbah, Robert Mikac i Miljenko Topličanec. U Nadzorni odbor izabrani su Slobodan Veinović, Darinka Pavleković i Vladimir Lovrenčić.
Potvrđeno je i članstvo novih članova Zajednice. To su Nogometna škola Međimurje-Čakovec, In line Hokej klub Čakovec, Paintbaall klub Interap Čakovec i Kickboxing klub 300 Čakovec.
Josip Freiler

Izvor: 2873