Sport 03.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

"Zajedno do bolje budućnosti"

Pod nazivom “Zajedno do bolje budućnosti” Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije organizira sportske susrete, na koje pozivaju srodne udruge i iz drugih hrvatskih regija. Ove godine, u subotu, 25. svibnja, na sportskim borilištima uz Graditeljsku školu okupilo se čak jedanaest ekipa čiji su članovi odmjeravali svoje vještine i sposobnosti u trčanju na 60 metara, skoku u dalj, boćanju, gađanju u koš, gađanju u gol i prilagođenom obliku golfa.
Na sportski susret su došli članovi udruga za pomoć osobama s MR iz Daruvara, Koprivnice, Križevaca, Ludbrega, Siska, Varaždina i Kutine, a Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije imala je čak četiri ekipe u kojima su nastupili Ana Lovrenčić, Stjepan Šarić, Mario Golub, Nenad Vrbanec, Mario Rašperger, Đurđica Nukić, Katarina Poljak, Alen Novak, Saša Brodar, Ladislav Herman, Sandra Knapić, Danica Špicar, Željko Bujanić, Tomica Trupković, Danijel Horvat, Višnja Novak, Ljiljana Brodarić, Nikola Hančić, Ivor Fajs i Darko Bacinger.
Brojnost ekipa domaćina natjecanja može se zahvaliti činjenici da u sklopu Udruge djeluje Klub “Mura” s više radionica, a jedna od njih je sportsko rekreativna koja redovito radi srijedom na sportskim terenima NK-a Sloga u Čakovcu. Radionici se odaziva puno polaznika, pa je bilo i dovoljno sportaša za sastavljanje čak četiri ekipe.
Kao i na svakom pravom natjecanju, dijelile su se medalje za najbolje sportaše. Po ekipnom rezultatu, prvo mjesto osvojila je udruga iz Ludbrega, drugo mjesto pripalo je Kutini, a treće Križevcima. (MB)

Izvor: 3032