Sport 05.08.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:40.

Slavili Unique i KOP 3

ZAVRŠENA "PJEŠČANA OLUJA"

Finalnim utakmicama u ženskoj i muškoj konkurenciji završena je 13. po redu „Pješčana oluja“, vrlo popularno natjecanje u odbojci na pijesku. U čak 11 dana trajanja oluje bilo je vrlo kvalitetnih i neizvjesnih mečeva na prekrasno uređenom terenu kod Društvenog doma u Pribislavcu, a gledatelji su uživali u odbojkaškim majstorijama odbojkašica i odbojkaša. U muškoj konkurenciji natjecalo se 10 sastava (KOP 1, KOP 2 i KOP 3, Kaštel Kamen, Jedinstveni, Ftičeki, Hmaji Zmaji, PZSR, Ekipa i Galacticus), a kod žena 7 (Er-Be, Unique, Flash, Šlatko, Puma, Lapema i X). Nakon liga dijela natjecanja (igrali svaki sa svakim) u polufinala su se kod žena plasirali Flash, Er-Be, X i Unique, a kod muškaraca Jedinstveni, KOP 1, KOP 2 i KOP 3. Vrlo jaki Flash u prvom je susretu teško izborenom pobjedom u 2 seta nad vrlo borbenim sastavom Er-Be (najstarijom ekipom u ženskoj konkurenciji) ušao u finale, a isto je uspjelo i razigranom Uniqueu, čije su odbojkašice bez poteškoća nadjačale X.
U muškom polufinalu KOP 1 (lanjski pobjednik) je u 2 seta (21:12, 21:10) svladao Kop 2, dok je KOP 3 s 2:0 (21:17, 21:17) dobio Jedinstvene. Završni dan oluje (petak) počeo je susretima za 3. mjesto. Za „broncu“ su kod žena igrali Er-Be i Unique. Nakon odlične igre u 2 je seta slavio Unique (21:15, 22:20), dok su Jedinstveni pomalo neočekivano, ali potpuno zasluženo, dobili KOP 2 (lanjskog finalistu) s 2:0 (21:18, 21:14). Pauzu između finalnih susreta popunili su najstariji odbojkaši (Oldtimeri i Oldboysi), a završilo je s miroljubivih 1:1. Uslijedio je nastup ekipa Langoš parti (žene) i Pipničara (muški), a slavile su pripadnice ljepšeg spola. Svoje pjevačko umijeće pokazale su Rebecca (lanjska najklinceza Hrvatske), Ela i Erin uz gromoglasan pljesak mnogobrojnih gledatelja.
Uslijedilo je žensko finale. Odličnu odbojku prikazale su dvije najbolje ekipe, Flash i Unique. Prvi set dobio je Unigue, Flash je uzvratio u drugom, a odlučujući treći osvaja Unique i s konačnih 2:1 (21:16, 15:21, 15:12) stiže do naslova. I u muškom finalu sjajna odbojka. Prošlogodišnji pobjednik, KOP 1, sjajno je krenuo i lako došao do prvog seta. U drugom uzvraća KOP 3, a u odlučujućem, trećem, prava drama. KOP 1 ima u završnici 14:12 i dvije meč lopte, koje ne koristi pa KOP 3 serijom od 4:0 stiže do svog prvog naslova. Za pobjednički KOP 3 nastupali su Maki, Cico, Miljac, Denis i Ivan, za drugoplasirani KOP 1 Rade, Mladen, Alen i Marko, a za brončane Jedinstvene Zoki, Miran i Saša. Za pobjednički sastav Unique igrale su Matea, Jelena i Nives, za drugoplasirani Flash Darina, Mateja i Ivona, a za Er-Be Jovanka, Vesna, Slađa, Natka i Sanja.

ODLIČAN ORGANIZATOR

Organizator turnira (ženski odbojkaški klub „Kaštel“) besplatnim je i vrlo ukusnim bogračom, u režiji kulinarskog velemajstora Miroslava Mesarića, počastio sve prisutne, kako igrače, tako i gledatelje, kojih je u petak bilo blizu 1000. Finalnim utakmicama nazočili su: dožupan Matija Posavec (dijelio priznanja), direktor čakovečke podružnice Euroherza (glavnog sponzora turnira) - Rudi Lesinger, direktor ŽUC-a Zoran Šarić, državni revizor Nikola Mustač, te direktor čakovečke Keme Vladimir Munđar. Na kraju valja spomenuti i glavnog spikera čitavog prvenstva-popularnog Gusteka, koji je svojim duhovitim komentarima do suza nasmijao publiku i igrače, zatim žene koje su pekle langoše „za prste polizat“, te naravno šefa šanka Vladimira Topleka i njegove pomoćnike. Završena je 13. pješčana oluja. Vidimo se do godine!

Rajko Kolarek

Izvor: 2884