Sport 04.08.2020. 23:10. Zadnja izmjena: 04.08.2020. 23:10.

TK Mursko Središće

Zbog pada prihoda i koronakrize tenisačima treba pomoć Grada

Teniski klub Mursko Središće prošle je godine obilježio 40. obljetnicu postojanja i aktivnog doprinosa društvenom i sportskom životu Murskog Središća. Klub je osnovan 1979. godine, nakon što je već četiri godine ranije djelovao klub prijatelja tenisa kojeg je okupio Željko Soldat. Zahvaljujući njemu i grupi njegovih prijatelja i entuzijasta koji su vrijedno radili i promovirali tenis u Murskom Središću, TKMS danas ima 50-ak aktivnih članova, ali i tenisku školu s 32 polaznika.

Za sportaše i rekreativce, kao i za školu tenisa, sami članovi Kluba održavaju teniski teren, dočekuju na tom terenu i goste tenisače iz susjedne Slovenije, no ovogodišnje vremenske (ne)prilike oštetile su teren, a zbog situacije s pandemijom, Klubu su osjetno smanjeni prihodi pa su predsjednik TKMS-a Dario Mikulić i njegov zamjenik Josip Šajnović zamolili gradonačelnika Dražena Srpaka da im pomogne u osposobljavanju igrališta i dovođenje u primjereno stanje prije održavanja teniskog kampa za najmlađe sugrađane.

Pomoć im nije uskraćena, gradonačelnik se - budući da Grad Mursko Središće potiče aktivnosti usmjerene djeci i mladima - obvezao pomoći klubu u skladu s proračunskim mogućnostima, a Grad preuzima i pokroviteljstvo nad teniskim kampom.

Uz aktivnosti potrebne za dovođenje terena u primjereno stanje, planira se u dogledno vrijeme investirati i u postavljanje visoke zaštitne ograde uz šetnicu kod teniskih terena, da Mura više ne odnosi daleko odbačene loptice.