Sport 11.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Žetva medalja međimurskih ribiča

Početkom kalendarske godine tradicionalno se okupljaju svi ribolovci, osvajači odličja u ligaškim natjecanjima prethodne godine. Ove je godine domaćin svečanosti bio Ribolovni savez Ličko-senjske županije. U subotu 2. veljače, u Gospiću se okupilo više od sto natjecatelja svih disciplina i kategorija.
Ribolovci iz Međimurske županije bili su najbrojniji od svih županijskih saveza diljem Hrvatske, iako nastupaju samo u jednoj, ali najmasovnijoj disciplini, a to je „lov ribe udicom na plovak“.
Osvajači pehara u EKIPNOM natjecanju postale su ekipe: GLAVATICA PFEIFER TTI Prelog (Alan Perko, Mladen Kovač, Zdravko Gotovac, Miljenko Perko, Boris Klarić i Zoran Pfeifer-kapetan) za osvojeno 3. mjesto u 1. ligi HŠRS-a; LINJAK Ivanovec (Dario Čeki, Zlatko Kračun, Marin Goleš, Ljubomir Žuljić i Marijan Halić-kapetan) za osvojeno 2. mjesto u 2. ligi sjever HŠRS-a; MURA Mursko Središće (Josip Čeki, Nenad Jurinić, Pero Kerhač, Zvjezdan Mađarić, Boško Jagec i Ivica Vugrinec-kapetan) za osvojeno 1. mjesto u 3. ligi sjever HŠRS-a; KLEN Sv. Marija (Paula Pongrac, Ivanka Škoda, Mirela Mutak i Marijan Mutak-kapetan) za osvojeno 3. mjesto u 1. ligi seniorki HŠRS-a.
Osvajači pehara u POJEDINAČNOM natjecanju: Alan Perko za osvojeno 2. mjesto u 1. ligi seniora i osvojeno 3. mjesto u kategoriji U-23; Paula Pongrac za osvojeno 3. mjesto u ligi seniorki; Dario Čeki za osvojeno 1. mjesto u 2. ligi seniora; Mihael Pongrac za osvojeno 1. mjesto u kategoriji U-23 i Erwin Škoda za osvojeno 1. mjesto u kategoriji U-14.
Kada ligaškim rezultatima pridodamo i rezultate KUP natjecanja, onda se malo koji sport u Međimurskoj županiji može toliko hvaliti. Seniori GLAVATICE Pfeifer TTI osvojili su 3. mjesto, a Alan Perko pojedinačno 3. mjesto; juniori GLAVATICE osvojili su 1. mjesto, a Natalija Žganec pojedinačno 2. mjesto; juniorke KLENA Sv. Marije osvojile su 1. mjesto, a Paula Pongrac pojedinačno 2. mjesto; kadetkinje KLENA Sv. Marije osvojile su 2. mjesto, a Sara Strbad pojedinačno 2. mjesto.
Darko Oreški

Izvor: 3016