Sport 26.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Žinić osvojio Krbulju Open

Od 13. do 15. rujna je Teniski klub “Dubravčan” organizirao je Otvoreno prvenstvo D. Dubrave u tenisu „Krbulja Open ‘13.“ U trodnevnom druženju sudjelovalo je ukupno 25 tenisača iz Svete Marije, Preloga, Čakovca, M. Središća, Ludbrega i Garešnice. Zakazao je ovaj put odaziv domaćih igrača, što zbog ozljeda, što zbog zauzetosti drugim obavezama. Kvaliteta turnira bila je izuzetna jer većina igrača igra Seniorsku ligu sjeverozapadne Hrvatske gdje se igraju jači mečevi nego je to slučaj u Veteranskoj ligi Međimurja. U takvom okruženjuju su i domaći igrače dali sve od sebe, a pošto im je i ždrijeb bio naklonjen, većina njih plasirala se u samu završnicu.
Tako su se u polufinalu sastali Stanislav Žinić i Božidar Kedmenec (član TK Sv. Marija), te Petar Žinić (TK F. Punčec) i Kristijan Krušelj. Neizvjesnosti je u oba susreta bilo samo u prvim setovima pa su plasman u samo finale odličnim igrama izborili Stanislav i Petar Žinić. Po prvi put smo na Krbulji svjedočili „bratskom finalu“ u kojem je titulu prvaka uvjerljivo osvojio stariji, Stanislav Žinić! Rezultat je bio više nego uvjerljiv - 6:3, 6:2.
U organizaciji turnira pomogli su sljedeći sponzori: Kavana San Marino, OPG Siladi Kotoriba, Woolf M. Središće, Fabić-pak, Trgovina AS, Jil sokovi te ugostiteljski obrti Scotch, Poljdi i Swing D. Vidovec kojima se ovim putem organizator najljepše zahvaljuje.
Ovime teniska sezona ne završava jer već u prvom tjednu 10. mjeseca tenisači startaju s tradicionalnim turnirom Slučajnih parova, koji se iz godine u godinu pokazuje kao rado posjećeni turnir.
Mladen Grubić

Izvor: 3048