Sport 25.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Zlatne ruke vidovskih zlatara

Protekla godina je za članove Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca bila itekako uspješna, što u realizaciji zadanog programa, što u financijskom smislu. Rekao je to u subotu 16. veljače na godišnjoj izvještajnoj skupštini Moto nautičkog kluba Vidovski zlatari njihov predsjednik Nenad Lukša. Skupština je održana u mjesnom Domu kulture uz nevjerojatno veliki odaziv članstva. Lukša se kronološki osvrnuo na rad u prošloj godini. Klub u svojim redovima ima 72 aktivna člana, a zahvaljujući dvjema akcijama prikupljanja starog željeza svoju blagajnu napunili su s 34.000 na čemu je Lukša svima zahvalio.
Lani su organizirali nekoliko društvenih spustova po Dravi i Muri, krenuli su na višednevnu dravsku avanturu do Aljmaša, ponovo su bili uspješni organizatori natjecanja “Lov na zlatarski prsten” (Zlatarska alka), čistili su okoliš, najmlađe su iznenadili dolaskom Djeda Mraza u čamcima i redovito su sudjelovali u svim općinskim manifestacijama. Lukša je naglasio da su poseban naglasak lani stavili na očuvanje tradicije ispiranja zlata na rijeci Dravi. Za mještane i prijatelje organizirali su prezentaciju ispiranja u čemu im najviše pomaže i prenosi iskustva najstariji živući ispirač zlata Matej Horvat koji je proglašen počasnim članom. Od planova za 2013. godinu izdvajamo nabavku mobilne kućice za koju kreću s pripremom terena gdje će urediti i dječje igralište, a velika im je želja izraditi vlastiti suvenir.
- Sve udruge Donjeg Vidovca s malo novca, ali s puno volje, truda i svojeg slobodnog vremena rade jako puno za mjesto. Takvi ste i vi na čemu vam zahvaljujem i želim da takvi ostanete, poručio im je općinski načelnik Josip Grivec. Na uspješnom radu čestitao im je i predsjednik Nautičkog kluba Fljojsar iz Donje Dubrave Dražen Miser, a odličnu suradnju naglasili su i predstavnici Policijske postaje Prelog. Na kraju skupštine sponzorima i članovima uručene su zahvalnice.
M. Grubić

Izvor: 3018