Sport 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

ŽNK KATARINA ZRINSKI: Novi ljudi u upravi

Proteklog je vikenda održana izvještajna Skupština Ženskog nogometnog kluba Katarina Zrinski Čakovec, na kojoj je izvršena analiza postignutog u protekloj jednogodišnjoj sezoni od kada je klub osnovan, istovremeno su usvojeni i planovi za naredno razdoblje. Kako na Skupštinu nisu bili pozvani novinari (?!), kratko izvješće dao nam je aktualni predsjednik kluba Dragutin Katalenić.
- Protekla sezona može se ocijeniti kao uspješna, kako rezultatski tako i organizacijski iako smo djelovali u otežanim uvjetima. Osvajanje 3. mjesta Druge lige sjever može se ocijeniti kao uspjeh obzirom da smo ga osvojili u prvoj godini djelovanja i nastupa u ovom rangu natjecanja, iako je moglo biti i bolje. Djelovali smo u teškim uvjetima, nismo imali dovoljno podrške odgovornih posebno u Gradu Čakovcu, zahvaljujem zato sponzorima na pomoći, posebno Ivanu Posavcu iz firme “Auto stop” Čakovec. Okrećemo se budućnosti, riješili smo mjesto odigravanja utakmica i treniranja, to će zahvaljujući NK Slobodi biti Mihovljan iako ćemo zbog popularizacije ženskog nogometa igrati i u drugim međimurskim mjestima kao što je to i do sada bio slučaj (Kuršanec, Savska Ves, Jurovec, Vratišinec...) No i u tako otežanom djelovanju financijski je učinak bio pozitivan što posebno naglašavam. Na Skupštini smo govorili i o pojačanjima u vodstvu kluba pa će uz mene kao predsjednika i dopredsjednice Sunčane Glavak, klub imati još jednu dopredsjednicu koju smo izabrali na Skupštini, Sandru Herman, aktualnu zamjenicu međimurskog župana, dok je novi član IO-a kluba Bojan Jurišaga. Razgovaramo i s nekoliko kandidata za novog trenera, dosadašnji Miljenko Dovečer dobit će novu ulogu, a imamo i novu sportsku direktoricu, Andreju Ciglar, bivšu državnu reprezentativku.
• Daljnji planovi?
- Službeni početak nove sezone najvjerojatnije je kraj kolovoza. Pripreme počinju 27. srpnja, od 12. do 19. kolovoza će se održati kamp za mlade tako da možemo konkurirati za 1. ligu. Ekipi Trnave iz Goričana čestitke za naslov prvakinja te plasman u 1. ligu. Planiramo se pojačati s 2-3 kvalitetne igračice, o imenima za sada ne bih. Nadamo se u novoj sezoni većoj pomoći odgovornih i onoj od sponzora, završio je Katalanić.
• Pitali smo Miljenka Dovečera koliko je točna informacija da će ubuduće imati drugu ulogu u odnosu na sadašnju kada je bio trener: - Ništa od toga nije točno, već prije Skupštine dao sam neopozivu ostavku na dužnost trenera i ne želim da se mojim imenom na takav način manipulira. Klubu i ekipi želim u daljnjem radu mnogo uspjeha i dobrih rezultata.
Josip Freiler

Izvor: 3038