Sport 19.07.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

ŽNK "KATARINA ZRINSKI": Velike ambicije

U nedavno osnovanom Ženskom nogometnom klubu Katarina Zrinski Čakovec s najnovijim informacijama i aktualnostim predstavnike „sedme sile“ na posebnoj su konferenciji za novinare izvjestili predsjednik i dopredsjednica kluba Drago Katalenić i Sunčana Glavak, trener Miljenko Dovečer, direktor Željko Bacinger i glasnogovornik Ivo Vurušić.
Predsjednik kluba Drago Katalenić je izvjestio o održanom Plenumu klubova 2. HNL-sjever koja broji 10 klubova, čiji je početak predviđen za 2. rujna, a Čakovčanke su u 1. Kolu domaćini Istri iz Žminja. Ekipa će trenirati i igrati utakmice na SRC-u Mladosti Čakovec kao predigre utakmicama NK Međimurja, zahvaljujući pak odgovornima iz čakovečkog trećeligaša koristit će njihove prostore za administrativno-organizacijsko poslovanje. Najavio je Katalenić i intenzivnu suradnju s Nogometnom školom Međimurje-Čakovec, a od ostalih aktivnosti istaknuo važnost razgovora s potencijalnim sponzorima, mogućnost organizacije velikog međunarodnog turnira iduće godine u Čakovcu, razgovore u HNS-u oko odigravanja utakmice ženskih reprezentacija u Čakovcu, suradnju s drugim međimurskim drugoligašem ŽNK Trnava Goričan... Spomenuo je i odluku kluba da je Miroslav Ćiro Blažević proglašen počasnim članom kluba, a na pitanje dali je točno da je generalni menadžer kluba Dean Panić podnio neopozivu ostavku odgovorio je da je tu došlo do nepotrebnog nesporazuma, da se sve može ispraviti, a ako pak je ostavka neopoziva da će biti usvojena.
Trener Miljenko Dovečer obavijestio je prisutne da se s pripremama za novu prvenstvenu sezonu počinje 30. srpnja, da će se trenirati 4 puta tjedno, odigrati nekoliko kontrolnih utakmica, da će se uskoro formirati kadetska ekipa što je preduvjet za igranje u 1. ligi za što Čakovčanke imaju ambicija već nakon prve sezone igranje u 2. HNL sjever, te da je sportska direktorica kluba Ines Petričević.
Dopredsjednica kluba Sunčana Glavak izrazila je svoje veliko zadovoljstvo što je uključena u rad kluba, dobro je međutim poznajemo od ranije po uspješnom radu i aktivnostima u rukometnom sportu. Založila se za okupljanje što većeg broja mladih pod okriljem kluba i s tim u vezi najavila konkretne akcije koje slijede, prva od njih je povezivanje s osnovnim i srednjim školama da se što više mladih uključi i rad kluba.
Ivo Vurušić je dao konkretne podatke o „fejs“ stranici kluba gdje se mogu naći sve informacije i preko koje se može komunicirati s odgovornima u klubu.
Za kraj smo od direktora kluba Željka Bacingera obaviješteni da je klub registriran pri županijskoj službi za opću upravu, te da je u tijeku registracija 21 igračice (2 su iz susjedne Slovenije, 1 je reprezentativka) kod Međimurskog nogometnog sveza. To su: Damjana Antolin, Petra Levačić, Marija Perko, Lea Obadić, Karmen Kovačić, Sanja Šoltić, Lana Zelić, Vesna Brežni, Morena Martinjak, Anita Lajtman, Marijana Bakač, Marija-Maja Bakač, Dina Vugrinec, Maja Nedeljko, Lea Pleš, Patricija Horvat, Edita Ružman, Natali Franić, Petra Košić, Matea Hranić i Barbara Perčić.
Josip Freiler

Prvi nastup i pobjeda 10:1

Na nogometnom igralištu NK „Sokol“ u Vratišincu odigrana je revijalna malonogometna utakmica između ŽNK „Katarina Zrinski“ Čakovec i ženske ekipe „Modna industrija konfekcije“ Čakovec. Pred oko 100 gledatelja po lijepom sunčanom vremenu utakmicu je sudio Božidar Kolarić - Lupi a nogometašice ŽNK „Katarina Zrinski“ deklasirale su ekipu „Modna industrija konfekcije“ Čakovec, s 10:1.
Za ŽNK „Katarina Zrinski“ Čakovec nastupile su: Sanja Šoltić, Barbara Perčić, Damjana Antolin, Patricija Horvat, Edita Ružman, Ivana Hren, Dina Vugrinec, Anita Lajtman, Morena Martinjak. Golove su postigle: Damjana Antolin 5, Barbara Perčić, Morena Martinjak, Ivana Hren, Dina Vugrinec i Edita Ružman po 1 gol. Trener Miljenko Dovečer i trenerica Ines Petričević bili su zadovoljni prvim nastupom svojih igračica. (i.v.)

Izvor: 2986