Sport 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

ŽNK TRNAVA: Klub je osnažen...

Ženski nogometni klub “Trnava” iz Goričana pod vodstvom trenerice Tatjane Mesarić marljivo skoro svakodnevno se priprema za skori nastavak prvenstva 1. ŽNL dok im nije cilj samo u očuvanju prvoligaškog statusa već i pozicioniranju u samom vrhu elitnog ženskog nogometa u Hrvatskoj. Ovako optimističnim najavama i ciljevima svakako je podloga u ukupnom radu svih segmenata kluba. Od godišnje redovne skupštine gdje se reorganizacijom poboljšala efikasnost i učinkovitost tijela kluba, preko igračkih pojačanja, paralelno kontakata s krovnom nogometnom organizacijom pa do temeljnih i sveobuhvatnih priprema za početak natjecanja.
Skupština je održana u siječnju kao redovna, izvještajna na kojoj je naglašen najveći uspjeh kluba ulaskom u prvu hrvatsku nogometnu ligu. Predsjednik kluba u svom je govoru više puta spominjao ime sportskog direktora Alena Moharića, sportskog entuzijasta i grupe sponzora F&A Invest SE bez čije izravne financijske pomoći ovakav uspjeh ne bi bio moguć. Jer za funkcioniranje kluba potrebno su iznimno velika sredstva te bez te i takve pomoći rezultati ne bi bili ostvarivi. Također on s grupom svojim sponzora, predsjednikom kluba Ivanom Vlahekom i rukovodstvom ima velikih ambicijama u pogledu izgradnje posebne infrastrukture i neovisnog logističkog egzistiranja. Nije prošlo puno vremena i planovi su se počeli ostvarivati. Tako je Trnava u prijelaznom roku osnažila svoje redove zavidnim nogometašicama pa su tako članice kluba postale: Sara Klarić i Perica Cicelj dosadašnje članice ŽNK Rijeka, zatim Natali Frnić iz ŽNK Zrinski Čakovec, kao i Ivana Korpar iz ŽNK Dinama Zagreb te Suzana Lončarek dosadašnja članica ŽNK Podravine Ludbreg.
Održan je i radni sastanak rukovodstva s izaslanstvom HNS-a koji su upoznati s problematikom kluba. Istoga dana gosti su nazočili nogometnom susretu Trnave i Pomurje iz susjedne Slovenije, klubu s kojim ŽNK njeguje prijateljske odnose i koji je uzor po svim segmentima u djelovanju kluba. Usporedbe radi gošće iz Pomurja imaju godišnji proračun cca 100.000 eura, a ŽNK 100.000 kuna. Svi s nestrpljenjem u Goričanu očekuju skori nastavak prvenstva i utakmicu Trnave sa Splitom u kojem u proljetnoj premijeri očekuju i pobjedu.

Zlatko Premuš

Izvor: 3073