Sport 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

ŽNK TRNAVA: Prezadovoljni rezultatima

Nogometašice ŽNK-a Trnava iz Goričana u svojoj prvoligaškoj sezoni jesenski dio prvenstva završile su na 7. mjestu. U analizi godine te polusezone predsjednik kluba Ivan Vlahek Johan nam je rekao:
- Sve u svemu mogu slobodno reći da sam zadovoljan s 2013. godinom. Nakon osvajanja naslova 2. HNL ostvario nam se dugogodišnji san, postali smo prvoligaši, a to nije mala stvar za bilo koji sport, a osobno ih poštujem sve jer znam koliko muke i odricanja treba za sve to. Malu Trnavu iz malog Goričan ipak svaki drugi tjedan pohode Osječanke, Riječanke, Zagrebčanke, Splićanke, Pregrađanke, a to nije mala stvar. Iskreno, očekivao sam mnogo više, što se tiče bodovnog konta, međutim, sreća koja nas je pratila u drugoligaškoj karavani očito nas je sad malo napustila, jer smo u mnogim utakmicama bili bolji nismo imali sportske sreće a i djelitelji pravde te njihovi pomoćnici su nas također u mnogim utakmicama svojim previdima jako oštetili. Valja još napomenuti da smo se tokom ljeta pojačali, međutim prije samog početka prvenstva jedna od najpouzdanijih igračica Silvija Matjačić uspjela je upisati fakultet i privremeno odustati od nogometa, da bi možda malo i uvrijeđena Lina Gabrić našla zaposlenje, koje se većinom poklapa s utakmicama pa smo ostali i bez nje, i odmah na startu prvenstva teže se ozlijedila Petra Levačić, pa smo ostali bez tri igračice s kojima bi, uvjeren sam sigurno osvojili još pokoji bod.
■ U klubu djeluje i natječe se i kadetska ekipa?
- Upravo tako i iznimno sam sretan i ponosan na njih jer s obzirom da su zajedno tek par mjeseci i ostvarile su već u jesenskom dijelu dvije pobjede i dva neodlučena rezultata, a posebno što me veseli je to što su se “našle” i da su već sad klapa, a najviše od svega je što neke već sad kucaju na vrata prve ekipe i bit će sigurno pojačanja.
■ Kako se snalazite u klubu s financijama?
- Troškovi su zaista prilično veliki, ponekad si mislite je li bolje negdje otputovati na bliže gostovanje ili da doma odigraš utakmicu, pošto samo za sudačke takse treba izdvojiti od 1.600 pa na više kuna. Početkom godine svi klubovi I. i II. HNLŽ , ovisno o stupnju natjecanja dobivaju financijsku potporu, tako smo i mi kao drugoligaš dobili 16.000 kn, pomogao nam je i Međimurski nogometni savez, Općina Goričan, Županija, razni prijatelji, sponzori - GK “Lovac”, DG Commerc, Ivan Žvorc-Cola, Pizeria “Rosa”, Izletište “Zelengaj”, DC “Maraton”, Euroklima, Dohomont, CB “Međimurka, Studio M, AgroServisTrade, svatko prema svojim mogućnostima, međutim bez glavnog sponzora, tvrtke TransTeamLogistik Group iz Bratislave Alena Moharića, ne bismo mogli pratiti prvoligaški život.
■ S kojim ste igračkim kadrom u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji nastupili kroz jesen?
- Za seniorsku ekipu nastupile su nogometašice: Štefica Markan (kap.), Martina Kivač, Marina Domjan, Sanja Herman, Leonarda Markač, Klaudija Vrančić, Lana Zelić, Valentina Smrk, Sandra Trstenjak, Leona Požgaj, Mateja Videc, Mihaela Horvat, Gabrijela Grabar, Romana Njari, Petra Levačić, Dina Vugrinec, Tatjana Ribić, Veronika Banožić, na proljetnom dijelu uz nas su još bile Silvija Matjačić i Paškvalina Gabrić, trenerica im je Tatjana Mesarić. Za mlade nade su nastupale: Ilaria Ribić, Tea Bašnec, Lara Vlah, Nikolina Lepoglavec, Margaret Zoka, Rahela Horvat, Nives Mati, Tamara Jurčec, Ana Balent, Klara Radmanović, Dora Radmanović, Bruna Golub, Paula Igrec, Lana Požgaj, Vanesa Požgaj, Dunja Đokić, Kristina Lesjak, Sara Dragović, Roberta Markan-Sijarto, Marta Balent te Josipa Bašnec, trener kadetkinja je Mladen Vlah. Također treba spomenuti i veliki udio mojih suradnika koji su mi uvelike pomagali da smo normalno funkcionirali i djelovali a to su Nenad Pahek, Mijo Horvat, Mladen Pongrac, Nikola Pongrac, Nikola Katanec, Mladen Vlah te Robert Katanec.
■ Kakvi su planovi u 2014. godini?
- Cure su na zasluženom odmoru, međutim znajući iz vlastitog iskustva da nakon dva tjedna od završetka prvenstva već pomalo počinje faliti lopta, shodno time smo im već od 4. prosinca pa nadalje do veljače, svake srijede, omogućili dvoranu u DG-u u Prelogu da bez obaveza, a zajedno s kadetkinjama odhaklaju si za svoju dušu. Prvi, jedini i najvažniji plan za 2014. je ostanak u elitnom društvu, a tu sigurnost nosi 6. pozicija na tablici, a koja po meni nije nedostižna, a da bi to ostvarili, pokušat ćemo, ukoliko bude moguće, dovesti još nekoliko pojačanja.
Zlatko Premuš

Izvor: 3059