Sport 21.10.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

ŽRK Zrinski: Rajko Šarić novi predsjednik

Ženski rukometni klub Zrinski Čakovec održao je izbornu Skupštinu na kojoj su sumirani rezultati rada od osnivanja 1. kolovoza 2008. godine, donijet okvirni plan rada za novo dvogodišnje razdoblje, izmijenjeni dijelovi Statuta i izabrano novo vodstvo.Iz izvješća dosadašnje predsjednice kluba Ljubice Vrbančić izdvajamo one dijelove koji govore o odlučnom radu i rezultatima s mladim igračicama koji su vrlo evidentni i brojni, osvojeno je niz prvih mjesta na turnirima u Hrvatskoj i inozemstvu, naslova državnih prvakinja mladih kategorija, a ostvaren je i plasman u Drugu ligu sjever gdje su Čakovčanke najmlađa ekipa. Sve to govori da su u klubu na tragu uspjeha istoimenog kluba krajem 80-ih godina. U te je uspjehe ugrađeno mnogo entuzijazma na amaterskoj osnovi članova uprave, stručnog stožera, naravno i mladih igračica, ali i sponzora te što je posebno naglašeno roditelja mladih. A tih je 80-ak aktivnih čije vrijeme tek dolazi i ništa se u buduće ne želi raditi na silu, nema imperativa, sve će doći kao rezultat stručnog i studioznog rada. I financijska sredstva troše se racionalno, za sada je unatoč evidentnih teškoća situacija pod kontrolom. U 9 mjeseci ove godine utrošeno je cca. 200.000 kuna. Donesene su i izmjene postojećeg Statuta (izborna Skupština održat će se svake dvije godine, izvještajna pak obavezno svaku godinu, Upravni je odbor s 11 smanjen na 7 članova radi efikasnijeg djelovanja…).
Nakon što je dosadašnjoj upravi i Nadzornom odboru čiji su članovi prisustvovali svakoj sjednici uprave (ovo zna znanje ostalim klubovima, ne samo rukometnim) zahvaljeno na velikom trudu tijekom dvogodišnjeg rada, izabrani su novi organi upravljanja za iduće dvogodišnje razdoblje. Novi je predsjednik kluba poznati gospodarstvenik, predsjednik uprave Novi Feromont D. Kraljevec i predsjednik ŽGK-e Rajko Šarić, dopredsjednik Roman Laptoš, sportska direktorica Ljubica Vrbančić, a članovi: Ivan Vinković, Branko Grašić, Stjepan Ladić i Mladen Bogdan. Nadzorni odbor djelovat će u sastavu Renata Resman, Dražen Posavec i Antun Car, a tajnica će i dalje biti Sanda Horvat.
Skupština je završena zajedničkim druženjem svih sudionika kojima su se pridružile i sve mlade rukometašice. Za kraj i ekskluziva. U klubu su uputili zahtjev HRS-u za organizaciju dva finala državnih prvenstva mladih, sigurni smo da će biti usvojen imajući u vidu odličnu organizaciju niza sličnih natjecanja. (J. Freiler)
Snimio Zlatko Premuš

Izvor: 2895