Sport 22.11.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

Župan Perhoč ostavio sportaše pred vratima!

Shodno zaključku sudionika rasprave o problematici međimurskog sporta, održane u Županiji, u Zajednici sportova Međimurja sačinili su detaljan i vrlo realan plan javnih potreba za međimurski sport u 2012. godini (cca. 4.200.000 kuna). On je s vrlo detaljnim obrazloženjem i u zakazanom roku od strane najodgovornijih u Zajednici sportova predat u županijski odjel za sport gdje je održan i vrlo koristan razgovor s pročelnicom za sport Sonjom Grlač-Tošić.
Nakon toga dogovoren je i termin prijema kod međimurskog župana Ivice Perhoča kojega su najodgovorniji trebali upoznati također detaljno s navedenim dokumentom. Na sastanak su u zakazanom terminu došli predsjednik, dopredsjednici i glavni tajnik Zajednice - Miljenko Topličanec, Zoran Pfeifer, Mato Kljajić i Saša Fegeš, nakon 45 minuta čekanja vratili su se neobavljenog posla. Župan nije imao vremena za prijem, nije ih obavijestio o razlozima i mogućnosti novih razgovora! I time još jednom potvrdio koliko se pažnje u Županiji posvećuje sportu i sportašima.
Tu konstataciju potkrepljujemo još jednim podatkom. Iako se od strane Zajednice sportova temeljem jednoglasne odluke IO-a tražio od Županije podatak o visini sredstava za sport koji osigurava i dijeli mimo Zajednice sportova, također i o sredstvima Privredne banke Zagreb koje je donirala za međimurski sport u ovoj godini (neslužbeno se spominje iznos od 800.000 kuna), odgovora još nema i nije na vidiku iako je kraj godine.
Ostavljamo zato čitateljima da sami zaključe jesmo li u pravu kada opetovano tvrdimo da odgovorni nemaju sluha za sport i sportaše, a riječ je to također stalno ponavljamo o 19.000 aktivnih sportaša i isto toliko entuzijasta bez kojih također ne bi bilo sporta. O svemu tome, točnije o problematici međimurskog sporta s detaljnim pokazateljima u Zajednici sportova Međimurja javnost će upoznati na konferenciji za novinare tijekom tjedna.
Josip Freiler

Izvor: 2952