Sport 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Župan Posavec primio rekreativke

Na nedavno održanom državnom festivalu sportske rekreacije žena u Ivancu, rekreativke iz Međimurja opet su bile najbolje. Kako je u Listu MEĐIMURJE već pisalo, prvo mjesto osvojila je Udruga žena Donji Hrašćan, druge su bile članice Udruge sportske rekreacije Sport za sve Mursko Središće, a treće članice USR Sport za sve Mala Subotica. Iako ovo nije bilo prvi put da međimurke postižu ovako izniman rezultat, prvi put se desilo da je tim povodom župan Međimurske županije Matija Posavec, za rekreativke  priredio prijem. Nakon što im je uputio pismene čestitke, prošlog utorka osobno ih je primio u Velikoj vijećnici. Uz predstavnice pobjedničkih ekipa na prijemu su bili i Danica Korunić, predsjednica i Marijan Vugrinčić, tajnik Međimurskog saveza Sport za sve.
Čestitajući na postignutim rezultatima, župan Posavec istaknuo je činjenicu da su međimurski rekreativci, i prema rezultatima rada i prema rezultatima postignutim na raznim natjecanjima, najbolji u Hrvatskoj. To pokazuje visoku svijet građana o važnosti kretanja i aktivnog vježbanja, ali i potvrđuje da su ulaganja u sportsku infrastrukturu, ne samo u Čakovcu, već i po cijeloj županiji, opravdana. Nakon što su županu predstavljeni daljnji planovi rada dogovoreno je da će
Županija, u skladu sa svojim mogućnostima, i dalje financijski pomagati rad Međimurskog saveza Sport za sve i njegovih članica. Na kraju prijema, uz uzajamne čestitke za predstojeće blagdane, župan i rekreativke izmijenili su prigodne poklone.
Valentin Šipuš

Izvor: 3061