Crna kronika 10.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Blagdansko-praznički pohod lopova!

Ukrali nekoliko stotina kila lima
IVANOVEC – Nepoznati su lopovi u razdoblju od 24. do 27. prosinca prošle godine iz ograđenog dvorišta poduzeća u Kalničkom odvojku, u Ivanovcu ukrali razne komade lima, ukupne težine od nekoliko stotina kilograma. Šteta se procjenjuje na nekoliko desetaka tisuća kuna.
Iz prodavaonice ukrao novac
OREHOVICA - Tijekom noći s 26. na 27. prosinca nepoznati je lopov provalio u prodavaonicu u Ulici Nikole Tesle, u Orehovici. Ukravši razne proizvode, počinio je šetu od nekoliko tisuća kuna.
Držite mobitele (a i novčanike) na oku!
ČAKOVEC – Pretprošlog petka, 27. prosinca, negdje između 4 i 5 sati nepoznati je lopov iskoristio gužvu u noćnom baru u Ulici dr. Ivana Novaka, u Čakovcu i sa stola mještanki Podturna ukrao mobitel, a njenom sumještaninu novac iz novčanika.
U istom lokalu slična krađa počinjena je i u srijedu, 1. siječnja, negdje od 5 do 5.30 sati. Nepoznati je lopov iskoristio nepažnju mještanina Novog Sela Rok i ukrao mu mobitel. U obje krađe šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
Ukraden nakit
ČAKOVEC – Nepoznati je lopov u subotu, 28. prosinca, u popodnevnim ili večernjim satima provalio u obiteljsku kuću u Ulici Fortunata Pintarića, u Čakovcu. Nakon što je premetao stvari, ukrao je nakit, čime je vlasnike oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Zanimao ga samo novac
PRELOG - U nedjelju, 29. prosinca, od ponoći do 4.20 sati nepoznati je lopov provalio u ugostiteljski objekt na Trgu svetog Florijana, u Prelog. Ukrao je novac, nekoliko tisuća kuna.
Po drva u tuđu šumu
TOTOVEC – Nepoznati je drvokradica u razdoblju od 15. do 29. prosinca u šumi Opečnjak, kod Totovca srušio i u ukrao drva brijesta, sremze i johe. Šteta koju je pričinio vlasniku, mještaninu Totovca, procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Ukrao smrznuto meso i alat
SVETA MARIJA - U razdoblju od 24. do 29. prosinca provaljeno je u obiteljsku kuću u Ulici Vladimira Nazora, u Svetoj Mariji.
Nepoznati počinitelj odnio je smrznuto meso i razne profesionalne alate. Vlasniku je time nanio štetu od nekoliko tisuća kuna.

Otključao
društveni dom
DONJI PUSTAKOVEC – U krađi iz društvenog doma u Donjem Pustakovcu počinjenoj noću s prošle nedjelje na ponedjeljak (29. na 30. prosinca) lopov se poslužio originalnim ili sličnim ključem. Ukrao je audio i videouređaje i informatičku opremu procijenjene vrijednosti od više tisuća kuna.
Provala u
Županiju
ČAKOVEC - U ponedjeljak, 30. prosinca nepoznati je lopov ugrabio trenutak negdje od 18.20 do 18.25 sati i provalio u zgradu Međimurske županije, u Ulici Ruđera Boškovića, u Čakovcu. Ukrao je novac, osobne dokumente i bankomat kartice jednom od zaposlenika Županije, čime ga je oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Ukrao i
pirotehniku
ŠTEFANEC – Nepoznati je počinitelj u utorak, 31. prosinca, u vremenu od kasnijih jutarnjih do večernjih sati provalio u obiteljsku kuću u Ulici Vladimira Nazora, u Štefancu. Ispreturao je stvari, pa ukrao novac, ručni sat, a i pirotehnička sredstva. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.
Iz vikendice
odnio trimer
ČAKOVEC – U utorak ili srijedu (31. prosinca ili 1. siječnja) nepoznati je lopov provalio u vikendicu u polju Globetka, kod Čakovca i ukrao motornu kosilicu-trimer. Time je vlasnika, mještanina Čakovca, oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Izvor: 3063