Crna kronika 14.01.2018. 08:13. Zadnja izmjena: 14.01.2018. 08:13.

Nepravomoćna presuda

Bori Oršušu pet i pol godina zatvora

Boro Oršuš (40), rođen u Držimurcu, s boravištem u Sitnicama, pred Županijskim sudom u Varaždinu nepravomoćno je osuđen na pet godina i šest mjeseci zatvora -  zbog nanošenja teške tjelesne ozljede te krađe u produljenom trajanju.

Prošle godine, 15. ožujka, piše u presudi, ušao je u obiteljsku kuću u Hrašćici. Pri pokušaju krađe u spavaćoj sobi zatekla ga je vlasnica, koju je u bijegu s obje ruke više puta odgurnuo i udario u prsni koš. Time ju je teško ozlijedio - slomljena joj je prsna kost. 
Policijska uprava varaždinska tada je objavila da je napadnuta 68-godišnjakinja. Uočio ga je ukućanin te je potrčao za njim s još jednom osobom. Uhvatili su ga u susjednom dvorištu te ga zadržali do dolaska policije. 

U Hrašćici nije ništa uspio ukrasti, ali jest nešto prije toga, u obližnjem Petrijancu. I tamo je ušao u obiteljsku kuću te u spavaćoj sobi pronašao i ukrao novčanik sa 130 eura. 
Sudac Igor Pavlic naložio je Zatvoru u Bjelovaru da Boru Oršuša proslijede u istražni zatvor u Varaždinu, nakon što tamo izdrži kaznu od godine i dva mjeseca zatvora (iz drugog slučaja).