Crna kronika 07.03.2016. 16:54. Zadnja izmjena: 22.03.2016. 11:16.

Privedeni muškarac i žena

Čakovčanka s prijateljem nagovarala Srbina da joj opljačka supruga!

Županijsko državno odvjetništvo izvijestilo je o neobičnom slučaju iz Čakovca. Naime, privedeni su muškarac (48) i žena (44) zbog sumnje na poticanje na razbojništvo.

Sumnja se da su tijekom studenog u Čakovcu od državljanina Srbije zatražili da u Zagrebu pretuče njenog supruga (49) i uzme mu novac. Znali su da, navodi DORH, kod odlaska u Zagreb uvijek sa sobom nosi najmanje 70 tisuća kuna. Novac su namjeravali podijeliti, no srpski državljanin nije to napravio već je plan otkrio suprugu drugookrivljenice, kojega je trebao opljačkati.

Policijska uprava međimurska provela je kriminalističko istraživanje, podnijela kaznenu prijavu te su predani pritvorskom nadzorniku. Provedeno je prvo ispitivanje osumnjičenih te je doneseno rješenje o pokretanju istrage. Na prijedlog državnog odvjetnika sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila je istražni zatvor prvookrivljeniku (48), zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te ponavljanja kaznenog djela. Njegova suučesnica je puštena na slobodu.