Crna kronika 01.02.2016. 11:42. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Ekskluzivno

Čakovečki Fantom osuđen na čak 18 godina zatvora!

Zbog brojnih razbojništava, teških krađa i krađa koja je počinio diljem Međimurja u razdoblju od čak desetak godina, Kristijan Kosmač iz Čakovca, poznatiji kao Fantom, osuđen je na 18 godina i 10 mjeseci zatvora!

- Dio ste poricali, a dio ste priznali. No i to je priznanje bilo djelomično i sud ga nije uvažio. Pronađeni su materijalni dokazi, a i sud vjeruje svjedocima. Oštećenici nemaju razloga lagati o iznosima, nitko se nikad nije naplatio. Imate 30 kaznenih djela... Slušate me Kosmač? Imate pravo žalbe u roku od 15 dana i produljen vam je istražni zatvor jer ste osuđeni na kaznu zatvora veću od pet godina - kazala je sutkinja tijekom izricanja presude koja ima čak 30 točaka.

Naime, godinama je traumatizirao zaposlenice kladionica, neke od njih "posjetivši" po dva puta. Krao je i iz domova, a "pao" je nakon pljačke poslovnice lutrije u Nedelišću.

Kosmač je za izricanja presude stajao nepomično i uspio izgovoriti tek jedno jedino: "Da." Izašavši u pratnji pravosudnih policajaca na sudski hodnik otvorio se novinaru lista Međimurje...

Cijelu reportažu o Fantomu pročitajte u NOVOM BROJU LISTA MEĐIMURJE, koji na prodajna mjesta stiže u ranim poslijepodnevnim satima.