Crna kronika 06.03.2016. 07:00. Zadnja izmjena: 06.03.2016. 16:28.

Presuda Nedelišćancu

Denisu Bezeku dvije godine i sedam mjeseci zatvora, no ne mora "odguliti" sve

Denis Bezek (37) iz Nedelišća osuđen je na dvije godine i sedam mjeseci zatvora zbog kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. Godinu i mjesec dana kazne mora izvršiti, dok preostalih godinu i šest mjeseci neće biti u zatvoru ukoliko u roku od četiri godine ne počini novo kazneno djelo (djelomično uvjetna osuda).

Podsjetimo, Bezek je 12. travnja prošle godine, na cesti između Štefanca i Male Subotice, u vožnji zapucao na automobil ispred sebe u kojem se nalazilo sedam osoba romske nacionalnosti.

- Svjestan da se u tom vozilo nalazi više osoba te pristajući da dovede u opasnost život osoba u vozilu, pri brzini od preko 100 kilometara na sat, držeći u lijevoj ruci kroz prozor pištolj marke "Crvena zastava", ispalio je u pravcu osobnog automobila marke Mercedes jedan metak. Zrno je pogodilo stražnji lijevi dio vozila, probilo vrata prtljažnika i stražnje sjedalo te pogodilo u leđa Igora Oršoša koji je (...) zadobio tjelesne ozljede u vidu natučenja i oguljotine - izrekla je sutkinja Županijskog suda u Varaždinu.

"Želio pomoći redarstvenim vlastima"

Presuda je zasad nepravomoćna, a zanimljivo je da je optužnica upravo na posljednjem ročištu izmijenjena. Naime, Bezeka su prvo teretili za teže kazneno djelo - pokušaj ubojstva. Nakon što je zamjenik županijskog državnog odvjetnika pročitao izmijenjenu, tj. ublaženu optužnicu, Bezek je, ne tražeći dodatni rok, kazao: "Smatram se krivim i priznajem djelo koje mi je stavljeno na teret danas činjenično i pravno izmijenjenom optužnicom. Ništa više ne želim dodavati, jedino želim reći da mi je zbog događaja žao. Primarno sam na sve bio motiviran željom da redarstvenim vlastima pomognem u otkrivanju počinitelja prekršaja." Referirao se, naravno, na poznati sukob kod kafića benzinske postaje u Nedelišću, nakon kojeg je krenuo za Mercedesom.

Kad i ukoliko presuda postane pravomoćna Bezek neće dugo biti u zatvoru, jer mu se uračunava vrijeme lišenja slobode i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, od 12. travnja 2015. do 16. veljače 2016. godine. Nakon izricanja presude Bezeku je ukinut istražni zatvor.