Crna kronika 30.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Drama u Čakovcu: Makni se od mene! Vrati mi torbu!

Kao što smo već izvijestili 23-godišnjak se u noći na nedjelju, u dvorištu u Ulici Francea Prešerna u Čakovcu, polio benzinom po gornjem dijelu tijela i zapalio. Bori se za život u Zagrebu, s opeklinama II. i III. stupnja. A od susjeda iz Ulice Francea Prešerna doznali smo što je prethodilo ovom suludom činu te večeri. 

- Šetali smo ulicom između 20 i 20,30 sati. Tamo kod kontejnera, kod glavne ceste i prelaza prema bivšem GK i Pilki, iza nas stvorila se mlađa ženska osoba. Bila je lijepa, zrihtana. Za njom je išao mladić. Prelazili su cestu, Ulicu S. Radića, kao da nema nikoga. Auti su usporavali. Prešla je na travu i vikala mu: "Makni se od mene!" Onda su se opet vratili na ovu stranu. Počeli su se nacukavati. Gurnul ju je i zgrabil ruksak koji je imala i počel trčati pored Medikola, prema toj kući u Prešernovoj gdje se poslije, kako smo doznali, zapalio - ispričali su nam stanari Ulice F. Prešerna, koji su sve promatrali podvečer.

Nastavljaju otkrivati kako je djevojka krenula za mladićem koji je odnio njen ruksak i vikala: "Vrati torbu!" Susjedi su potom, napravivši manji krug, prošli pored dvorišta u kojem mladić i djevojka žive kao podstanari. Naprijed je stara kuća, a u dvorištu nova.

- U dvorištu je već mjesec dana stajao bijeli golf bez stražnjih tablica. Bila su širom otvorena dvorišna vrata. Čuli smo snažan lom stakla, nekaj većeg je razbijeno. To je valjda ona razbila, jer je mladić već trčao pored braniteljske zgrade. Pogledali smo u dvorište i vidjeli je kako stoji u mraku iza stare kuće i puši te gleda prema van - ispričali su nam susjedi.

Što se poslije događalo nije jasno, no prema svemu sudeći mladić se vratio u jednom trenutku, da bi se u ponoć polio benzinom po gornjem dijelu tijela te zapalio. Nije poznato ni što je bilo u torbi koju je oduzeo djevojci. Susjedi dodaju da danas (nedjelja) na golfu stoje zagrebačke tablice. Mladić je iz Zagrebačke županije, potvrdila je i policija - navodno iz Dugog Sela. Susjedi oboje opisuju kao lijep i zgodan mladi par.

 

O događaju smo pisali OVDJE.

Izvor: 3152