Crna kronika 18.01.2018. 12:28. Zadnja izmjena: 18.01.2018. 12:32.

2013. godine

DRŽIMUREC-STRELEC: Kako je Đuro 'maznuo' vatrogasni kombi?

Bila je noć na 3. siječnja 2013. godine. Mladi Đuro O. iz Piškorovca baš je navršio 18 godina. Sa sobom je poveo jednog starijeg maloljetnika te su krenuli "u nabavku" pića. 
Došli su do spremišta Dobrovoljnog vatrogasnog društva Držimurec-Strelec. Rukama je razbio prozor na vratima i kroz otvor ušao. Ukrao je nekoliko flaša vina i oko dvije litre Coca-cole, piše u presudi Općinskog suda u Čakovcu. Potom je s prijateljem, uz pomoć "podesnog predmeta" koji su tamo pronašli, otvorio vrata spremišta u kojem je bilo nezaključano vatrogasno vozilo marke Iveco. Odlučili su se "provozati" pa su krenuli... Kad im je bilo dosta kombi su ostavili u šumarku nadomak Piškorovca.

Osuđen je i da je dva mjeseca kasnije, s druga dva maloljetnika, provalio u obiteljsku kuću u Preloškoj ulici u Čakovcu. Iz drvene kutijice u spavaćoj sobi ukrao je muški prsten od bijelog zlata, a iz torbe u hodniku zlatne naušnice.  Osuđen je na jedinstvenu kaznu od godine dana zatvora. Utvrđeno mu je nekoliko olakotnih okolnosti, među kojima je potpuno priznanje. Otegotna je bila činjenica da je ponavljač kaznenih djela te vrste.

Problem je u tome što je DVD Držimurec-Strelec postavio imovinsko-pravni zahtjev u visini od 20 tisuća kuna. Vozilo je, očito, oštećeno prilikom "neovlaštene upotrebe". No, sutkinja je zaključila da podaci iz kaznenog postupka "ne pružaju dovoljno osnova, jer oštećenik ne posjeduje sve račune za kupnju dijelova i obavljene popravke vozila" pa je vatrogasce uputila na privatnu parnicu.