Crna kronika 01.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Filip Bergovec ispao iz vozila i poginuo

U prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju 29. lipnja oko 4 sata u Ulici braće Radić u Hodošanu poginuo je 21-godišnji Filip Bergovec, dok su vozač i preostala dva putnika 20 i 17-godišnjak prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec. Za vozača i 17-godišnjeg putnika  utvrđeno je da su lakše ozlijeđeni, a 20-godišnji putnik teško, izvijestila je PU međimurska.

Naime, 19-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka iz Hodošana, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od  0,81 g/kg alkohola, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste i vidljivosti. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem i u zanošenju vozilom sišao izvan kolnika gdje je udario u betonsko-metalnu ogradu dvorišta obiteljske kuće, postavljenu turističku signalizacijsku oznaku, te u betonski šaht kanalizacijske mreže. Uslijed udara i rotiranja iz vozila su ispala dvojica putnika, 21 i 20-godišnjak, oba iz Hodošana.

Na mjestu događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu Čakovec, te je kod 21-godišnjeg Filipa Bergovca iz Hodošana, nažalost konstatirana smrt.

Očevid na mjestu prometne nesreće obavila je zamjenica Županijske državne odvjetnice iz Varaždina, koja je naložila sudsku obdukciju, a tijelo preminulog vozača prevezeno je na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec.

Protiv 19-godišnjeg vozača podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Povezane vijesti:

http://www.medjimurje.hr/clanak/hodosan-u-slijetanju-s-ceste-zivot-izgubio-putnik-u-vozilu

http://www.medjimurje.hr/fotogalerija/hodosan-u-slijetanju-s-ceste-zivot-izgubio-putnik-u-vozilu

Izvor: 3088