Crna kronika 08.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:14.

Interventna policija u potjeri za Romima u golfu - korišten je i suzavac

Kao što smo već objavili, trojica Roma u nedjelju navečer opirala su se uhićenju kod Piškorovca te su svladani silom. U međuvremenu otkriveni su novi detalji ovog incidenta, u naravi prave filmske potjere.

Naime, Policijska uprava međimurska poslije incidenata u Goričanu i Palovcu pojačala je mjere na terenu. Nakon incidenta u Palovcu javno je postavljeno i pitanje zašto nije bilo Interventne policije, no ovaj put to nitko neće moći pitati. U nedjelju, poslije 23 sata, patrolirali su tako u blizini Piškorovca. U jednom trenutku od Piškorovca, u smjeru Držimurca, naišlo je vozilo koje su pokušali zaustaviti. No vozač se nije zaustavio pa je Interventna pojurila za njima. Uključili su rotirajuća svjetla, no golf se nije zaustavljao. Tko zna kako bi sve završilo da u kišnoj noći nije naletio na veliku lokvu vode.

Ukopavši se na mjestu, iz golfa je izašlo i otrčalo tri ili četiri muškaraca. No trojica su ostala i - usprotivila se polijcajcima. Nije tu bilo prave tučnjave ili palica, ali valjalo ih je fizički svladati. Policajci su pri tome morali upotrijebiti i "suzavac". Policajci su pri tome, u hrvanju, "zaradili" tek površinske kontuzije, od stiska ruku i mahanja muškaraca koji su se opirali.

Kako doznajemo, golf je koprivničkih registarskih oznaka, a njime su se iz Piškorovca za Podravinu vraćali Romi. Riječ je o Romima koji su živjeli u Donjoj Dubravi, ali su iseljeni u podravska naselja - u ovom slučaju Legrad i Mali Otok. Trojica uhvaćenih (47, 25 i 27) predani su pritvorskom nadzorniku.

- Bilo je ovo jedno normalno policijsko postupanje kakvih ima na tjednoj bazi. Nije bilo batinjanja, palica i sličnog... I događaj nema izravne veze s onim slučajem u Palovcu, niti ima ikakve međurasne konotacije - smiruje strasti Radovan Gačal, glasnogovornik Policijske uprave međimurske.

Izvor: 3150