Crna kronika 10.07.2017. 13:16. Zadnja izmjena: 10.07.2017. 13:36.

Donji Kraljevec

Koliko doista vrijedi ukradena Zlatna kaciga Jurice Pavlica?

U nedjelju, 9. srpnja prije podne, u poslovnim prostorima tvrtke Pavlic-asfalt-beton u Donjem Kraljevcu ukradena je Zlatna kaciga Jurice Pavlica. Lopov je razbio ulazna staklena vrata te staklenu vitrinu u kojoj se nalazila kaciga. Riječ je o trofeju koji je naš najbolji spidvejaš osvojio 2015. godine, na najprestižnijoj svjetskoj utrci u češkim Pardubicama.

Policija intenzivno traga za počiniteljem; navodno je ostavio više tragova na mjestu provale. Vrijednost kacige je prije svega sportska, natjecateljska.

- Riječ je o trofeju koji ima sportsku vrijednost. U njega je uloženo toliko muke, krvi, znoja i suza. Mnogo vrijedi za čitavu Hrvatsku, za svakog ljubitelja spidveja, navijača koji dolazi na ovaj stadion - kaže Darija Pavlic Prša, sestra Jurice Pavlica.

No, postoji i ona prava, opipljiva vrijednost kacige teške 1850 grama. Otvoreno je stoga pitanje koliko u njoj ima zlata. Evo što kaže Zvonimir Pavlic, otac Jurice Pavlica:

- Na atestu izdanom od strane Čeha piše da kaciga ima 1850 grama. Kontaktirali smo ih jer nas zanima njena točna materijalna vrijednost, tj. koliko je zlata ugrađeno - kaže Zvonimir Pavlic. Kaciga je pozlaćena i ima zlatne dijelove, a koliko je točno u njoj zlata trebali bi javiti Česi. Glavni inženjer tvrtke koja je proizvela kacigu trenutno je na moru.