Crna kronika 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Krađe

Tijekom noći sa srijede na četvrtak, 25. na 26. prosinca nepoznata je osoba “posudila” osobni automobil mještanke Kotoribe koji je ispred kuće u Ulici Ivana Mažuranića bio parkiran s ključem u bravi. U vožnji ga je oštetio, a onda vratio na mjesto s kojeg ga je odvezao. Šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
U četvrtak, oko 11.35 sati sličan slučaj zbio se u Čakovcu, u Sajmišnoj ulici. Mladić (18) iz Kuršanca ključem koji je pronašao u automobilu stavio je u pogon vozilo svog sumještanina (62) i s njime sletio u obližnji cestovni jarak. I tu se šteta procjenjuje na nekoliko tisuća kuna. Neovlaštenom vozaču ide kaznena prijava.
Policija ovim povodom podsjeća građane na važnost mjera samozaštite kojima se smanjuje mogućnost krađe vozila i stvari iz vozila. Kad se izlazi iz vozila, makar i na kratko, treba ugasiti motor, izvući ključ iz kontakta i zaključati vozilo. Ključeve i dokumente ne smije se ostavljati u vozilu, niti vrijedne predmete na vidljivom mjestu u njemu. Sva vrata i poklopac prtljažnika treba uvijek zaključavati. Dobro je i ugraditi alarmni uređaj ili elektronsku blokadu motora. Valja izbjegavati da vozilo bude dulje ostavljeno bez nadzora na zamračenom ili pustom mjestu. Policija poziva građane da svako sumnjivo ponašanje koje upućuje na moguću krađu automobila ne oklijevajući prijave na broj 192.

Lopovi navalili na vozila iz
Čabra
MACINEC, VUGRIŠINEC – Nepoznati je počinitelj tijekom noći s pretprošlog petka na subotu (20. na 21. prosinca) u šumi Zelena, u blizini Macinca pokušao provaliti u radni stroj poduzeća iz Čabra, ali bez uspjeha. Potom je sa strojeva za izvlačenje drva, pored radnog stroja, demontirao i ukrao metalne dijelove koji služe za izvlačenje stabala. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.
Iste je noći, također nepoznati lopov, provalio u rezervoar teretnog vozila tvrtke iz Čabra - ovaj put na parkiralištu ugostiteljskog objekta u Vugrišincu. Istočio je gorivo za nekoliko tisuća kuna.
Sam si otključao vrata
MALA SUBOTICA - U subotu, 21. prosinca, u jutarnjim ili ranim popodnevnim satima nepoznati je lopov ušao u obiteljsku kuću u Glavnoj ulici, u Maloj Subotici, posluživši se originalnim ili identičnim ključem. Ukrao je nakit i ručni sat i domaćine oštetio za više tisuća kuna.
Provalnik odnio nakit
PRIBISLAVEC – Nepoznati je počinitelj u nedjelju, 22. prosinca, u vremenu od 16 do 20 sati provalio u obiteljsku kuću u Ulici Antuna Mihanovića Mihanovića, u Pribislavcu. Ukrao je nakit kojem se vrijednost procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
Ukrao novac i prehrambenu robu
PUŠĆINE – U utorak ili srijedu (24. ili 25. prosinca) nepoznati je počinitelj provalio u prodavaonicu varaždinskog trgovačkog poduzeća u Školskoj ulici, u Pušćinama.
Ukrao je prehrambene proizvode i novac. Šteta se cijeni na nekoliko tisuća kuna.
Tri krađe u četiri dana
NEDELIŠĆE - U Nedelišću je posljednjih dana u godini počinjena serija krađa. Prošle nedjelje, 22. prosinca, u vremenu od 7 do 8.30 sati nepoznati je lopov provalio u obiteljsku kuću u Ulici Ivana Mažuranića i ukrao nakit, novac i ručni sat. Domaćine je oštetio za nekoliko tisuća kuna.
U ponedjeljak, 23. prosinca, negdje od 17.15 do 18.15 sati nepoznati je lopov kroz otključana vrata podruma ušao u kuću na Trgu Republike. Ukrao je nakit u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.
U srijedu, 25. prosinca, u vremenu od 1.30 do 4.30 sati nepoznati je počinitelj na neutvrđen način ušao u obiteljsku kuću u Ulici Vladimira Nazora i ukrao mobitele, odjeću i prijenosno računalo. Ovdje je šteta nešto veća, više tisuća kuna.

Izvor: 3062