Crna kronika 24.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Krađe

Ukrao prodajna kolica s mesom
ČAKOVEC - U razdoblju od 8. do 10. siječnja (pretprošle srijede do petka) nepoznati je počinitelj iz otključanog skladišta trgovačkog poduzeća iz Rijeke, u Čakovcu, u Zagrebačkoj ulici ukrao prodajna kolica i u njima suhomesnate proizvode. Šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.
Istočio dizel iz autobusa
SVETA MARIJA – Nepoznati je počinitelj noću s 10. na 11. siječnja (prošlog petka na subotu) provalio u rezervoar autobusa parkiranog u Glavnoj ulici, u Svetoj Mariji.
Istočivši gorivo, vlasnika je, poduzeće iz Križevaca, oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Tenisačima ukrao glazbeno pojačalo
PRIBISLAVEC – Nepoznati je lopov tijekom noći s prošlog petka na subotu (10. na 11. siječnja) provalio u prostorije teniskog kluba u Pribislavcu, u Ulici dr. Vinka Žganca, ispremetao stvari, pa ukrao glazbeno pojačalo.
Tenisače je oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Zanimali ga
nakit i satovi
MIHOVLJAN – Prošle subote, 11. siječnja, u vremenu od 10 do 12.50 sati nepoznati je lopov provalio u obiteljsku kuću u Ulici Vladimira Nazora, u Mihovljanu, ispremetao stvari, pa ukrao nakit i ručne satove. Domaćinima je počinio štetu od nekoliko tisuća kuna.

Lopovi temeljito “obradili” kuću
ČAKOVEC – Nepoznati su lopovi u razdoblju od 7. do 13. siječnja (prošlog ponedjeljka) provalili u obiteljsku kuću u Ulici Stjepana Bencea, u Čakovcu. Nakon što su ispremetali stvari, odnijeli su zvučnike, televizor, bušilicu i umjetničke slike. Počinjena šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.
U kokošinjcu
lopov, ne lisica
DONJI VIDOVEC - Tijekom noći s utorka na srijedu (14. na 15. siječnja) nepoznati je lopov provalio u kokošinjac obiteljske kuće u Donjem Vidovcu, u Ulici braće Radića, i ukrao nekoliko kokoši i jednog zeca. Vrijednost ukradenih životinja procjenjuje se na više stotina kuna.
Pokradeni ribiči
KOTORIBA – Nepoznati je počinitelj u razdoblju od 10. do 15. siječnja provalio u ribički dom kod Kotoribe, u polju Donatoš. Ukrao je alkoholna pića, čaše, reflektor i plafonijeru. Ribiče je oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Negdje u vremenu od 15. prosinca 2013. godine do ponedjeljka, 13. siječnja ove godine nepoznati su drvokradice u šumskom predjelu Štehauberica, kod Križovca u šumi mještanina Miklavca srušili i ukrali nekoliko desetaka stabala.
U gotovo istom razdoblju, od 22. prosinca 2013. godine do 13. siječnja, krađa drva počinjena je i u Sivičkoj šumi, nedaleko Sivice. Nepoznati su počinitelji srušili i ukrali više stabala iz dijela šume u vlasništvu mještanina Belice. U oba slučaja šteta za vlasnike cijeni se na nekoliko tisuća kuna.

U utorak, 14. siječnja, oko 11 sati na cesti između Držimurca i Piškorovca radniku čakovečkog poduzeća ukradena je motorna pila koju je odložio nakratko. Policija je brzo razriješila krađu - priliku je ugrabio i pilu odnio maloljetnik iz Piškorovca. Vrijednost ukradenog procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, ali je pila vraćena, pa je i šteta izbjegnuta.

Izvor: 3065