Crna kronika 07.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Krađe

Pokrao 

nogometaše

STRAHONINEC - Noću s pretprošlog petka na subotu (25. na 26. srpnja) nepoznati je počinitelj provalio u prostorije nogometnog kluba u Strahonincu i ukrao plinsku bocu, nogometne lopte, nekoliko pari sportske obuće, razna pića i novac. Nogometaše je oštetio za više tisuća kuna.

Dvije provale za vikend

MURSKO SREDIŠĆE - U vrijeme prethodnog vikenda (od 26. do 28. srpnja) nepoznati je lopov provalio u prostor ambulante u Murskom Središću, a onda i u više ordinacija u njoj. Ispremetao je stvari, ali ništa nije ukrao. Šteta od provaljivanja i od preturanja utvrdit će se naknadno.

Otprilike u isto vrijeme, noću s nedjelje na ponedjeljak (27. na 28. srpnja) provaljeno je i u ugostiteljski objekt na Trgu braće Radić - tu je lopov (možda isti?) završio posao, ukrao je novac, pića i kavu. Šteta se tu cijeni na nekoliko tisuća kuna.

Ukraden 

motocikl

MURSKO SREDIŠĆE - Nepoznati je lopov u vremenu od 16 sati prošlog ponedjeljka (29. srpnja) do 3:15 sati u utorak provalio u garažu u Ulici Josipa Broza Tita, u Murskom Središću. Ukrao je motocikl 27-godišnjaka iz Murskog Središća. Time ga je oštetio za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Ispraznili 

trgovinu

JUROVEC - Noću s utorka na srijedu (29. na 30. srpnja) nepoznati je lopov (ili više njih) provalio u trgovinu u Jurovcu, ispremetao stvari te ukrao cigarete i druge prodajne artikle.

Šteta koju je počinio cijeni se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Krađa na 

gradilištu

DONJA DUBRAVA - Nepoznati je lopov u utorak ili srijedu (29. na 30. srpnja), u vremenu od 18 do 7.30 sati,provalio u kontejner poduzeća iz Požege na gradilištu visećeg mosta kod Donje Dubrave. Ukrao je električnu bušilicu i kutnu brusilicu, procijenjene vrijednosti od nekoliko tisuća kuna.

Provaljeno u peradarnik

TOTOVEC - U srijedu, 30. srpnja, negdje od 22 do 23 sata nepoznati je lopov (ili više njih) provalio u farmu pilića u Totovcu, vlasništvo poduzeća iz Varaždina, i ukrao piliće. Šteta koju je počinio utvrdit će se naknadno.

 

Uhvaćeni 

počinitelji dviju provala

Policija je razriješila krađu iz obiteljske kuće mještanke Hlapičine (65), počinjenu 24. svibnja ove godine. U kuću je provalio i LCD televizor, brusilicu, dvije bušilice, dva mobitela i hranu iz hladnjaka ukrao 19-godišnjak, također iz Hlapičine. Šteta koju je počinio cijeni se na više tisuća kuna.

Utvrđen je i počinitelj krađe počinjene 29. svibnja u Mihovljanu. U kuću u Ulici Ivana Gundulića provalio je 19-godišnjak iz Pribislavca i ukrao prijenosno računalo. Ono je pronađeno i vraćeno vlasniku. Obojici počinitelja slijede kaznene prijave.

 

Brojač prometa kao sekundarna sirovina

TOTOVEC, VULARIJA - Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu ŽUC-a da mu je u razdoblju od 15. do 22. srpnja nepoznati počinitelj ukrao brojač prometa postavljen uz cestu između Totovca i Vularije.

Za ŽUC je šteta nekoliko desetaka tisuća kuna, za lopova korist nemjerljio manja - dijelove uređaja “utopit” će kao sekundarnu sirovinu, a zaradu će brojati u stotinama kuna.

Izvor: 3093