Crna kronika 14.08.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:48.

Krade se i krade!

Opskrbio se 

trimerima 

DONJI KRALJEVEC - Nekoliko motornih trimera otuđio je nepoznati kradljivac iz trgovine u Čakovečkoj ulici, u Donjem Kraljevcu, inače u vlasništvu jednog čakovečkog poduzeća. 

Krađa se dogodila u razdoblju od 26. srpnja do 1. kolovoza, a šteta iznosi nekoliko tisuća kuna. (vk)

Krađe bicikala ne prestaju

Nepoznati su lopovi u ponedjeljak, 4. kolovoza, između 20 i 23:30 sati u Ulici Otokara Keršovanija, u Čakovcu ukrali dva zaključana muška bicikla u vlasništvu 40-godišnjakinje i godinu dana starije žene - obje iz Ivanovca. U vrijeme dok su ukradeni, bicikle su koristila njihova djeca. (vk)

Središćanku pokrao maloljetni 

sugrađanin 

MURSKO SREDIŠĆE - Policija je otkrila osobu za koju se sumnja da je 29. srpnja počinila drsku krađu u Ulici Marka Kovača, u Murskom Središću. 

Radi se o maloljetniku iz istoga grada koji je prijavljen općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu zbog sumnje da je spomenutog datuma, vozeći se na biciklu, sustigao 44-godišnjakinju iz Murskog Središća te joj iz košare na njezinom biciklu ukrao torbicu s novcem, mobitelom i osobnim dokumentima, oštetivši ju za nekoliko tisuća kuna. (vk)

Poklao piliće

MALA SUBOTICA - Ulica Benkovec, u Maloj Subotici česta je meta kradljivaca peradi. Posljednji slučaj policija bilježi u noći s utorka, 5. kolovoza na srijedu, 6. kolovoza. 

Nepoznati počinitelj provalio je u peradarnik u vlasništvu 51-godišnjakinje iz Male Subotice te ukrao više desetaka pilića koje je usmrtio i iznio iz peradarnika. No, u tom je trenutku naišla vlasnica te je lopov pobjegao. Ipak je počinio štetu od nekoliko tisuća kuna te će biti kazneno prijavljen općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.(vk)

Ostao bez 

fotića, mobitela i nakita 

DONJI PUSTAKOVEC - Fotoaparat, mobitele i nakit u srijedu, 6. kolovoza, u vremenu od 12 do 15:30 sati nepoznati je počinitelj ukrao iz obiteljske kuće u Donjem Pustakovcu, oštetivši vlasnika, 34-godišnjaka, za više tisuća kuna. (vk)

Odnijeli 

nesilice

GORNJI KURŠANEC - Tijekom noći sa srijede na četvrtak, 6./7. kolovoza nepoznati je kradljivac iz peradarnika u Gornjem Kuršancu, u vlasništvu  29-godišnjaka, ukrao više desetaka kokoši nesilica. Materijalna šteta procjenjuje na više tisuća kuna.

Iz kuće ukradeni novac, nakit i 

fotoaparat

ŠENKOVEC - U razdoblju sa srijede na četvrtak, 6./7. kolovoza, od 21:15 do 13:30 sati u Ulici Augusta Šenoe, u Šenkovcu nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću iz koje je ukrao razni nakit, fotoaparat i novac. Šteta iznosi više tisuća kuna.  

Nakit uvijek „aktualan“

ČAKOVEC - Nepoznati lopov u prijepodnevnim je satima u četvrtak, 7. kolovoza iz obiteljske kuće u Mihovljanskoj ulici, u Čakovcu ukrao razni nakit, oštetivši vlasnike za nekoliko tisuća kuna. (vk)

Provalio u auto

GORNJI KURŠANEC - Nepoznati je lopov pretprošle subote, 2. kolovoza, negdje od 17:30 do 19:10 sati provalio u osobno vozilo parkirano blizu mosta kod Gornjeg Kuršanca i ukrao razni električarski alat. Šteta za vlasnika, 46-godišnjaka iz Varaždina, procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

 

Odnio mu 

ribičke štapove 

SVETI MARTIN NA MURI - Noću pretrošlog vikenda, sa subote, 2. kolovoza na nedjelju, u vremenu 23 sata do 1 sat u nedjelju nepoznati je lopov na jezeru kod Dunajske ulice, u Svetom Martinu na Muri ukrao više komada ribičkih štapova i dvije torbe s raznom ribičkom opremom, vlasništvo 46-godišnjaka iz Donjeg Zebanca. Vrijednost štapova i opreme procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna.

Pribavio si 

cigarete i keš

DONJI KRALJEVEC - Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, 3./4. kolovoza, u vremenu između 20:30 i 3 sata nepoznati je počinitelj u Kolodvorskoj ulici, u Donjem Mihaljevcu provalio u trgovinu poduzeća iz Draškovca te ukrao cigarete i novac. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna. (vk)

Kokošari 

operirali i u 

Podturnu 

PODTUREN - Tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, 3./4. kolovoza u Čakovečkoj ulici, u Podturnu nepoznati je počinitelj iz triju dvorišta i gospodarskih objekata ukrao više komada raznih domaćih životinja. Iz dvorišta u vlasništvu 52-godišnjaka odnio je više gusaka te nekoliko zečeva i patki, iz dvorišta u vlasništvu 65-godišnjeg muškarca više zečeva i nekoliko komada kokoši, a iz dvorišta u vlasništvu 52-godišnjaka više patki i kokoši. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. (vk)

Kradu i sredstva za zaštitu 

vinograda

ŽELEZNA GORA - Pretprošlog petka ili subote (1. na 2. kolovoza, od 15 do 7 sati) nepoznati su lopovi provalili u spremište čakovečkog poduzeća u Železnoj Gori i ukrali nekoliko desetaka kilograma sredstva za zaštitu vinograda. Šteta se cijeni na više desetaka tisuća kuna.

Ukraden nakit

ČAKOVEC - U razdoblju od 28. srpnja do 2. kolovoza (pretprošle subote) nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u Ulici Ivana plemenitog Zajca, u Čakovcu i ukrao razni nakit. Vlasnicu (63) je oštetio za više tisuća kuna.

Izvor: 3094