Crna kronika 02.02.2018. 07:36. Zadnja izmjena: 02.02.2018. 07:36.

Optužen Orehovčanin

Krao vrijedne satove, ali i žlice za torte!

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu podiglo je optužnicu protiv M. P. (36) iz Orehovice. Terete ga za kazneno djelo teške krađe u produljenom trajanju. Okrivljenik je 17. studenog "operirao" u Čakovcu. Odvjetništvo tvrdi da je "podesnim alatom" nasilno otvorio ulazna vrata dviju obiteljskih kuća i jednog poslovnog prostora. Ukrao je veću količinu elektroničke opreme, satove i druge predmete, ukupne vrijednosti veće od 100 tisuća kuna. 

List Međimurje o ovom je slučaju već pisao. Podsjetimo, najveći je plijen zatekao u obiteljskoj kući u Ulici Lavoslava Ružičke. Uz jedno prijenosno računalo ukrao je devet muških ručnih satova ukupne vrijednosti oko 100 tisuća kuna. Optužnica otkriva da je riječ o satovima: Cartier Santos 100, Slava, Fossil Twist, Bell&Ross, Casio, Seiko, Zodiac te dva sata marke Audermas Piguet. 

Iz prostorija obrta u obiteljskoj kuću u Ulici Stjepana Radića potom je ukrao raznu kompjutorsku opremu. Ušao je i u prostorije kuće, gdje je ukrao nož i žlicu za tortu! 
Kad se ovome pridoda da je riječ o osobi s višom stručnom spremom, koja u vlastitom obrtu u inozemstvu zarađuje oko 5.000 eura mjesečno, priča poprima neobičnu dimenziju. 

Kako god bilo, uhvaćen je nešto poslije podneva, jer ga je primijetio vlasnik treće kuće u koju je pokušao provaliti, u Ulici dr. Ante Starčevića. Odvjetništvo je zatražilo produljenje istražnog zatvora. Okrivljenik je već jednom, pravomoćno, ali uvjetno, osuđen za isto kazneno djelo.