Crna kronika 17.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:00.

Lopovi kradu i kradu...

U četvrtak, 9. siječnja, dvadesetak minuta poslije ponoći trojac iz Pribislavca (dvojica 18-godišnjaka, jedan star 20 godina) provalio je u prodavaonicu mješovite robe u Školskoj ulici, u Pušćinama – razbili su prozor izloga, ali od krađe su odustali jer ih je odvratio alarm. Zaposlenici prodavaonice otvor na izlogu privremeno su sanirali, ali su se počinitelji vratili koju minutu prije 3 sata i ponovo provalili kroz isti otvor. Alarm se ponovo uključio, ali su ovaj put ukrali nešto alkoholnih pića prije nego što su pobjegli.
Upornost im se nije isplatila – u 3.20 sati policijski službenici uhvatili su ih u Varaždinskoj ulici, u Kuršancu.

ČAKOVEC
Zaštitar
uhvatio lopova
U ponedjeljak, 6. siječnja, oko 16.30 sati trojica su maloljetnika iz Pribislavca škarama napravila otvor na žičanoj ogradi kruga trgovačkog poduzeća u Čakovcu, u Ulici žrtava fašizma, i pokušala s paleta ukrasti kartonske kutije s robom namijenjenom prodaji.
No, primijetio ih je zaštitar i jednoga od njih uspio i zadržati. Ostalu dvojicu nešto kasnije su uhvatili policijski službenici. Svoj trojici slijede kaznene prijave.

TRNOVEC
Lopovi došli iz
susjedstva
U Trnovcu je u vremenu od rane večeri, u ponedjeljak, 6. siječnja do jutra, u utorak provaljeno u garažu iz koje su ukradeni aparat za zavarivanje, elektromotor i bicikl. Vlasnik je time oštećen za nekoliko tisuća kuna. Policija je nakon nekoliko dana otkrila lopove - 18-godišnjaka i maloljetnika iz Paraga.

Iz ljekarne ukrao sef
ČAKOVEC – Nepoznati je počinitelj negdje od subote, 4. siječnja do utorka, 7. siječnja provalio u ljekarnu u Ulici Ivana Gorana Kovačića, u Čakovcu. Iz metalnog sefa ukrao je novac. Šteta za vlasnika, poduzeće iz Nedelišća, je više tisuća kuna.
Gorivo ukrao iz četiriju vozila
PUŠĆINE – Negdje u dane odmora, prošle nedjelje i za blagdan, u ponedjeljak (5. i 6. siječnja) nepoznati je počinitelj provalio u spremnike za gorivo četiriju teretnih vozila tvrtke iz Nedelišća, parkiranih u Čakovečkoj ulici, u Pušćinama. Istočivši nekoliko stotina litara dizela, vlasnika je oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Lopov u župnom dvoru
NOVO SELO NA DRAVI - U utorak, 7. siječnja, popodne ili u ranu večer nepoznati je lopov provalio u župni dvor u Novom Selu na Dravi, i u njemu u nekoliko prostorija, pa iz jedne ukrao novac. Šteta koju je počinio procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.
Iz ranča
ukradena drvena građa
IVANOVEC – Iz dvorišta ranča u Ulici Josipa Slavenskog, u Ivanovcu nepoznati su lopovi u razdoblju od 22. prosinca prošle godine do srijede, 8. siječnja ukrali drvenu građu. Vrijednost ukradenog cijeni se na više tisuća kuna.
Provalnik ništa nije našao za sebe
ČAKOVEC - U srijedu, 8. siječnja, između 15.40 i 15.50 sati nepoznati je lopov provalio u zgradu Graditeljske škole Čakovec. Ispremetao je stvari u više ureda, ali ništa nije ukrao. I pokušaj je kazneno djelo, nepoznatome slijedi kaznena prijava.
Iz lokala ukrao novac, piće i audiouređaje
MAČKOVEC – Nepoznati je lopov noću sa srijede na četvrtak (8. na 9. siječnja) provalio u ugostiteljski objekt u Mačkovcu i ukrao audiouređaje, alkoholna pića i novac. Vrijednost ukradenoga procjenjuje se na više tisuća kuna.

Ponovo ukraden mobitel
MALI MIHALJEVEC - U subotu, 4. siječnja, oko 21.30 sati u ugostiteljskom objektu u Ulici Rade Končara, u Malom Mihaljevcu nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju vlasnika i ukrao mu mobitel. Oštetio ga je za nekoliko tisuća kuna.
Prozor
automobila bio je otvoren
ČAKOVEC – Nepoznati je lopov u nedjelju, 5. siječnja ugrabio priliku koja mu se ukazala negdje između 16.30 i 16.45 sati na parkiralištu u Ulici Matice hrvatske, u Čakovcu. Iz parkiranog automobila državljanke Italije kroz otvoren prozor suvozačevih vrata ukrao je novčanik s novcem i osobnim dokumentima vlasnice. Neoprez ju je koštao nekoliko tisuća kuna.
Iz lokala
ukraden novac
KOTORIBA - Tijekom noći s prošle subote na nedjelju (4. na 5. siječnja), u vremenu od 23.30 do 5.30 sati nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt u Ulici Kralja Tomislava, u Kotoribi i ukrao novac, a onda i u aparat za igru, ali iz njega ništa nije uzeo. Šteta koju je počinio cijeni se na više stotina kuna.
Ukrali žičanu ogradu
SVETA MARIJA - U vremenu od 20. prosinca prošle godine do utorka, 7. siječnja nepoznati su lopovi u Dravskoj ulici, u Svetoj Mariji s nosača demontirali i ukrali nekoliko desetaka metara pletene žičane ograde.
Šteta se za vlasnika, tvrtku iz Goričana, cijeni na nekoliko tisuća kuna.

Izvor: 3064