Crna kronika 27.05.2019. 09:41. Zadnja izmjena: 27.05.2019. 12:59.

Ponovljeno suđenje

Marko Taradi oslobođen optužbe da je pucao na Nikolinu Babić

Pred Županijskim sudom u Varaždinu Čakovčanin Marko Taradi danas je oslobođen optužbe da bi u srpnju 2008. godine pištoljem, na poticaj Miljenka Crnčeca, pokušao ubiti čakovečku poduzetnicu i političarku, danas predsjednicu Hrvatskog teniskog saveza Nikolinu Babić. Ovo je zasad nepravomoćna presuda koja je donesena u ponovljenom suđenju nakon što je Vrhovni sud RH srušio prethodnu osuđujuću presudu.

- Marko Taradi oslobađa se optužbe da bi 4. svibnja 2008. godine oko 22 sata u Čakovcu, u Ulici Mate Lovraka, nakon što je Miljenko Crnčec pribavio neregistrirani poluautomatski pištolj Crvena zastava s prigušivačem te od optuženog zatražio da njime ubije Nikolinu Babić pristao na to. Oslobađa se optužbe da bi s udaljenosti od jednog metra od BMW-a kojim je upravljala ispalio hitac prema njoj, pristajući da time ugrozi i tjelesni integritet njenog tada trogodišnjeg sina, za kojeg je znao da se nalazi na stražnjem sjedalu automobila. Zrno je razbilo staklo na vozačevim vratima i okrznulo desni rukav trenirke Nikoline Babić te prošlo kroz donji dio suvozačkih vratiju. Oslobađa se i optužbe da bi, nakon što je bježeći automobilom ušla u Marofsku ulicu, prečicom dotrčao u tu ulicu i prema njoj s udaljenosti od oko devet metara ispalio još dva hica, pri čemu je jedno zrno pogodilo prednji lijevi blatobran automobila - izreka je presude sutkinje Božice Mišak koju tek valja u potpunosti napisati i dostaviti strankama, nakon čega počinje teći rok za eventualne žalbe.

Marko Taradi prethodno je pravomoćno oslobođen optužbe za atentat na Anu Mariju Sobočanec Dujić, sestru Nikoline Babić. Ako nije Marko Taradi, tko je onda atentator na kćeri poduzetnika Alojzija Sobočanca i kako će se slučaj dalje razvijati?

Detalje o ovom sudskom postupku i analizu novih dokaza, koji očito nisu bili dovoljni za osuđujuću presudu, pročitajte u idućem tiskanom izdanju lista Međimurje...