Crna kronika 19.04.2016. 11:01. Zadnja izmjena: 19.04.2016. 11:07.

Pogoršano stanje sigurnosti

Međimurska policija: Dosta je bilo, na ulice kreću presretači!

- U 2016. godini došlo je do pogoršanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu na području Međimurske županije. Do danas, 19. travnja, na međimurskim prometnicama smrtno su stradale četiri osobe, a negativan trend najtežih prometnih nesreća i dalje raste. Proteklog vikenda dogodilo se devet prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama. U njima je sedam sudionika teže, dok su tri sudionika lakše ozlijeđena. Alkohol kao uzrok prometnih nesreća utvrđen je kod tri vozača osobnih automobila. Najveća koncentracija od 1,86 promila utvrđena je u prometnoj nesreći u Šandorovcu, kod vozača osobnog automobila rođenog 1961. godine. U spomenutoj prometnoj nesreći dva su pješaka teže ozlijeđena - kažu u Policijskoj upravi međimurskoj.

Iako službeno navode četiri smrtno stradale osobe, valja naglasiti kako je jedna pješakinja preminula nekoliko tjedana nakon naleta automobila te je velika vjerojatnost da će i ona biti okvalificirana kao smrtno stradala od posljedica prometne nesreće.

- Kako su brzina i alkohol, i nadalje glavni uzročnici najtežih prometnih nesreća, Policijska uprava međimurska u cilju zaustavljanja ovog nepovoljnog trenda, svakodnevnim dnevnim i noćnim policijskim ophodnjama provodit će preventivne i represivne aktivnosti, a oštricu djelovanja usmjerit će ciljano prema onima koji grubo i bezobzirno krše prometne propise te time ugrožavaju živote i imovinu drugih sudionika u cestovnom prometu. Ovim aktivnostima priključit će se i policijski službenici susjednih policijskih uprava te Mobilne jedinice prometne policije uz korištenje tzv. „presretača“ - poručuju iz policije.

Naravno, presretači su već krstarili Međimurjem u proteklom razdoblju, o čemu je list Međimurje opširno izvijestio, no pojačat će se njihova prisutnost. Međimurska policija ima jedan presretač, Mercedes, no u pomoć će stići i kolege, prvenstveno iz Varaždina i Koprivnice. Velika je vjerojatnost da opet stignu i Kobre iz Zagreba.