Crna kronika 17.07.2017. 19:59. Zadnja izmjena: 18.07.2017. 11:35.

Spašavanje

Međimurski vatrogasci pojurili za Žrnovnicu, okruženu plamenom!

Sedam međimurskih vatrogasaca u ponedjeljak, 17. srpnja nešto poslije 20 sati pojurilo je prema Splitu, čijim zaleđem haraju katastrofalni požari. 

Kako doznajemo od Mladena Kanižaja, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, njihovo je odredište upravo Žrnovnica - naselje na obroncima Mosora, koje je gotovo u potpunosti okruženo vatrenom stihijom. Iz Žrnovnice svi, osim hrabrih vatrogasca i pripadnika ostalih žurnih službi, bježe! Vatrogasci nadljudskim naporima brane prve kuće Žrnovnice, a u nju je poslana i vojska.

Iz Međimurja je put Žrnovnice krenulo pet pripadnika JVP-a Čakovec i dva pripadnika DVD-a Nedelišće. Voze se kombijem JVP-a Čakovec i autocisternom DVD-a Čakovec. 

- Riječ je i izvanrednoj dislokaciji. Stigla je zapovijed glavnog vatrogasnog zapovjednika RH, Slavka Tucakovića. Inače, jedno vozilo JVP-a, u sklopu redovne dislokacije, već se nalazi u Kukljici na otoku Pašmanu; naši vatrogasci su dolje itekako na cijeni. Želimo im sreću i da sve prođe u najboljem redu te da se drže svih vatrogasnih načela. Dečki stvarno idu tamo gdje je najgore, za Žrnovnicu. Svi su maksimalno spremni! - kazao je za list Međimurje Mladen Kanižaj, ujedno i županijski zapovjednik.

Vatrogasce je ispratio sa svojim zamjenikom Robertom Meglićem te predsjednikom Vatrogasne zajednice Međimurske županije Marijom Medvedom.

U ranu zoru vatrogasci su nam poslali i prve fotografije iz Dalmacije, koje možete vidjeti u fotogaleriji.