Crna kronika 24.01.2018. 13:31. Zadnja izmjena: 24.01.2018. 13:33.

Mursko Središće

NAKON PLJAČKE U MJENJAČNICI: Zna li se tko je razbojnik?

U subotu, 13. siječnja oko 17:50 nepoznati mladić uz prijetnju oružjem, vjerojatno pištoljem, opljačkao je mjenjačnicu na Trgu bana Josipa Jelačića u Murskom Središću, o čemu smo već izvijestili. No, tjedan dana od pljačke novac i oružje nisu pronađeni. 
Policija je imala "sumnjivca". Ispitano je više osoba, a u fokusu istrage našao se mladić iz Sitnica. No, on djelo nije priznao, niti su pronađeni dokazi. Iako je razbojnika prilično jasno snimila nadzorna kamera, te su ga vidjele zaposlenice, prva prepoznavanja nisu uspjela. Pljačkaš je imao kapu na glavi, ali lice mu nije bilo maskirano. Policija i dalje moli pomoć građana, a Murskim Središćem pronijela se priča da netko stoji iza počinitelja...

Privedeni mladić, to jest maloljetnik se nalazi u istražnom zatvoru, ali zbog drugih (ne)djela. Kako je izvijestilo Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu, sumnjiče ga da je u petak, 12. siječnja više puta, rukama i nogama, po glavi i tijelu udario svoju 38-godišnju majku. Pri tome ju je teško ozlijedio; napuknuo joj je bubnjić desnog uha!
Također, osnovano se sumnja da je ujutro, na dan kad je počinjeno razbojništvo, ispred trgovine u Ulici Josipa Broza Tita ukrao Opel Corsu.  - Ušao je u otključani, parkirani automobil s ključem u kontakt-bravi. Odvezao se i koristio ga oko jedan sat. Potom ga je ostavio na poljskom putu u Hlapičini - kažu u Odvjetništvu.

Oko podneva Corsu su u polju pronašli interventni policajci. Sutkinja istrage maloljetniku je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage utjecajem na svjedoke te opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.