Crna kronika 13.04.2016. 17:08. Zadnja izmjena: 13.04.2016. 17:13.

Hodošan, Mala Subotica

Pokrenute istrage zbog dvoje poginulih u prometu

Pokrenute su istrage zbog dvoje poginulih na međimurskim prometnicama sredinom sječnja. Rješenja o istrazi protiv 35 i 54-godišnjaka donijelo je Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu. Obojicu terete za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Mlađega (35) terete za nesreću koja se 12. siječnja oko 17,25 sati dogodila u Hodošanu. Sumnja se da se automobilom propustio dovoljno odmaknuti od desnog ruba kolnika. U istom smjeru kretala se 79-godišnja pješakinja. Naletio je na nju te je odbacio izvan kolnikua. Od teških ozljeda nesretna žena preminula je na mjestu nesreće.

Starijeg (54) terete zbog nesreće koja se 15. siječnja oko 17,35 sati dogodila na nadvožnjaku autoceste kod Male Subotice. Teretnim vozilom kretao se desnom prometnom trakom prema Zagrebu, "suviše velikom brzinom koju je propustio prilagoditi smanjenoj vidljivosti zbog mraka i uspona na nadvožnjak, pa je prednjim dijelom vozila udario u stražnji dio osobnog automobila zaustavljenog na istoj prometnoj traci zbog prometne nesreće". Na stražnjem sjedalu automobila na koji je naletio nalazio se državljanin Bosne i Hercegovine (60) koji je tražio reflektirajući prsluk. Osobni automobil je zbog siline udara odbačen u metalnu zaštitnu ogradu nadvožnjaka, a 60-godišnjak je preminuo od višestrukih ozljeda.