Crna kronika 31.05.2016. 11:45. Zadnja izmjena: 31.05.2016. 11:50.

Krim-istraga u tijeku

Policija ima nove tragove u slučaju nestanka mještanke Kuršanca Slavice Novak

U protekla tri tjedna na području Kuršanca u tijeku je velika potraga policije i HGSS-a za Slavicom Novak (60) iz Kuršanca, doznaje list Međimurje. Riječ je o gospođi koja se pola godine nalazi u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Do sad se smatralo kako je otišla na sezonski rad u Njemačku, što je već više puta činila, ali se ovaj put iz nepoznatih razloga nije vratila. No policija ima nova saznanja, koja su pokrenula potragu u Kuršancu.

- Pojavile su se neke nove okolnosti, to jest detalji vezani uz nestanak ženske osobe iz Kuršanca. U tijeku je krim-istraga. Ponovo intenzivno tragamo za njom, vršimo pretrage terena - potvrdio nam je na naš upit Radovan Gačal, glasnogovornik međimurske policije. No više od toga nije otkrio te nije poznato o kakvom je novom tragu riječ.

Nestanak je prijavio brat

Slavica Novak, prema evidenciji nestalih, od kuće u Glavnoj 7 u Kuršancu udaljila se u nepoznatom pravcu još 15. rujna 2014. godine. U Kuršancu je živjela sa suprugom lovcem. Nestanak je nakon više od godinu dana, krajem 2015., prijavio njezin brat iz Ozlja. U prethodnim se slučajevima javljala iz Njemačke, no ovaj put se nije javila te je brat posumnjao.

- Da, bila je tu policija ovih dana, bili su i specijalisti iz Zagreba, pesi... Bili su kod njihove kuće tu pored nas i u poljima. Slavica je inače bila dobra osoba, ali nekak u strahu. Nije htjela stati na kavu, da mora ići, niti je htjela na misu s nama - potvrdila nam je jedna susjeda. U lokalnom kafiću gosti su nam kazali da su i oni vidjeli policiju te strahuju od najgoreg.

Psi markirali više lokacija

Iz više izvora doznali smo da je pomno pretraživan i poljski predjel Požarine. Riječ je o saniranoj deponiji u polju u blizini repetitora i lovačke remize. Posjetili smo stoga i Požarine, koje su od kuće Novakovih udaljene oko kilometar. Područje je potpuno obraslo no na nekoliko se mjesta vide svježi tragovi opsežne potrage. Nasred Požarina, u guštiku, nalazi se omanje jezerce, do kojeg je također svježe utaban put. Kako doznajemo, u pretrazi je u to ili neko od susjednih jezerca ušao ronioc, no ništa nije pronašao. Psi tragači su više puta markirali određena mjesta, no potraga za sad nije dala konkretnih rezultata.

Do zaraslog jezerca na predjelu Požarine vode brojni tragovi

Odlazila je u Njemačku brati šparoge i prodavati ih                                                      Slavica je inače odlazila u Njemačku brati šparoge. Dobro je poznavala jezik pa ih je tamo i prodavala i radila obračune. Bila je vrijedna i pazila je da svaki cent donese kući - ispričali su nam susjedi i gosti kafića. Upravo zbog toga dugo se i smatralo kako je u Njemačkoj.