Crna kronika 29.01.2016. 10:34. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Mursko Središće, Peklenica

Prevrnuo se pa "naopačke" klizio prema drugom vozilu!

Međimurska policija izvijestila je o prometnoj nesreći zbog koje je u četvrtak između 8,05 i 9,50 sati bila zatvorena prometnica između Murskog Središća i Peklenice.

- 52-godišnji vozač osobnog automobila, čakovečkih registracijskih oznaka, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste (zavoj, klizav kolnik) te zbog toga u zavoju došlo do zanošenja i potom rotacije vozila, kao i prevrtanja na krov. U klizanju vozilo je prešlo na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je udarilo u osobni automobil, slovenskih nacionalnih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnji slovenski državljanin - kažu u policiji. Nasreću, nitko nije ozlijeđen, a 52-godišnjak je prekršajno sankcioniran.

Kako doznajemo, vozač koji se prevrnuo zahvatio je bankinu. Nastavio se klizati cestom i Slovenac ga je vidio na vrijeme. Gotovo se i zaustavio te čak pokušao krenuti unatrag, no nije to stigao učiniti na vrijeme prije udara.

- Upozoravamo vozače da zbog vremenskih uvjeta u posljednjih nekoliko dana postoji veća opasnost od pojave poledice na kolnicima u našoj županiji. Posebno se to odnosi na noćne i ranojutarnje sate, kada je zbog takvih uvjeta na području Policijske uprave međimurske evidentirano nekoliko prometnih nesreća - poručuju u policiji.