Crna kronika 15.01.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Protuzakoniti lov, krađe i pokušaj ilegalnog prelaska granice

TEŠKA KRAĐA

Između 11. i 14. siječnja, od 11 do 18 sati, u Macincu, Školska ulica, nepoznati počinitelj provalio je u klupske prostorije nogometnog kluba i otuđio prijenosno računalo te nekoliko nogometnih lopti, oštetivši time vlasnika za nekoliko tisuća kuna.

 

ŠUMSKE KRAĐE

Tijekom mjeseca prosinca 2014. godine u šumskim predjelima „Škarje“ kod naselja Piškorovec, „Trnovec“ nedaleko naselja Trnovec i „Meljak“ kod naselja Vularija zabilježeno je više krađa drva za ogrjev, čime su „Hrvatske šume“ oštećene za iznos od oko 50 tisuća kuna. 

 

PROTUZAKONITI LOV

Između 11. i 14. siječnja, od 9 do 10 sati u polju zvanom „Močvare“ nedaleko mjesta Domašinec, nepoznati počinitelj postavio je žičanu zamku u koju se uhvatila srna i potom uginula. Lovačko društvo oštećeno je za iznos od oko 2.000 kuna.  

 

ZATICANJE U POKUŠAJU ILEGALNOG PRELASKA DRŽAVNE GRANICE

Jučer, 14. siječnja  u 8.20 sati u Čestijancu, nedaleko granične crte na putnom pravcu koji povezuje mjesto Čestijanec (Republika Hrvatska) i mjesto Gibina (Republika Slovenija) policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće zatekli su dva državljana Kosova u pokušaju ilegalnog prelaska državne granice. U upravnom postupku donijeta su rješenja o protjerivanju državljana Kosova s područja Republike Hrvatske, te su smješteni u Prihvatni centar za strance u Ježevu.

 

Izvor: 3116