Crna kronika 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Razbojnički prepad / Ni mrtvima ne daju mira

U ponedjeljak, 10. veljače, oko 10 sati u šumskom predjelu zvanom Škarje, kod Držimurca dva su mlađa maloljetnika iz obližnjeg Piškorovca izvršila razbojnički prepad na mještanku Gardinovca (46) - jedan ju je bacio na tlo i udarao po tijelu, dok joj je drugi iz džepa jakne ukrao mobitel i novac. Napadnuta je pritom lakše ozlijeđena, kako je utvrđeno u čakovečkoj Bolnici. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna. Ni u toj bijednoj koristi od nečasnog čina nasilnici nisu dugo uživali, uhvaćeni su sutradan. Jedan od dvojice, za kojeg je policija procijenila da je “glavni”, uhićen je i predan pritvorskom nadzorniku, a onda mu je određen i istražni zatvor.

Na poseban način vandalizma potužio nam se Ivan Čemerika iz Palinovca. Njegovom sinu Mariju život je oduzeo bratić Danijel koji je ubojstvom pokušao izbjeći obvezu da Mariju vrati novac što ga je posudio - ovaj slučaj pred dvije je godine zaokupljao pozornost javnosti, a i mediji su u tome posredovali.
Ivan Čemerika je uz cestu kod mjesta tragedije, u blizini nekadašnjeg gazdinstva Agromeđimurja, u Matekovcu, kod Podturna postavio mramorni križ u spomen svom sinu.
No, križ je nedavno srušen, negdje od 29. siječnja do utorka, 11. veljače, kako nam se požalio, a i prijavio policiji.
Policija zasad nema uspjeha u traženju počinitelja. Objašnjenje da je križ stradao pri čišćenju snijega nije vjerojatno, u blizini bi morali biti slomljeni dijelovi. Nije to intervenirao ni ŽUC, koji bi mogao imati primjedbe jer se križ nalazio u pojasu ceste, što zapravo nije dopušteno.
Sve ukazuje na namjerno uništenje. Ni mrtvima ne daju mira, rekao nam je ojađeno Ivan Čemerika.

Izvor: 3069