Crna kronika 15.02.2016. 11:15. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Teške krađe

"Rusvaj" u lovačkom domu u M. Subotici, provale u Šenkovcu i Prelogu

Od petka do nedjelje u Međimurju su počinjene dvije teške krađe je je jedna pokušana, javlja Policijska uprava međimurska.

U petak 12. veljače oko 1 sat ujutro provaljeno je u kafić u Pavlinskoj ulici u Šenkovcu. Lopov je ukrao cigarete i novac. Potom je provalio i u susjednu prostoriju kladionice, no uključio se alarm pa je pobjegao.

U razdoblju od 11 sati u petak do 15 sati u subotu u polju Zdenča glava u blizini Preloga lopov je provalio u dvije vikendice i dva pčelinjaka. Ukrao je građevinska kolica, plinsku bocu, pribor za jelo, rakije i likere te razni vrtni alat.

U razdoblju između 7. i 12. veljače (otkriveno je u subotu) provaljeno je i u Lovački dom Prepelice iz Male Subotice. Oštećena su vrata i prozor te je provalnik ispreturao stvari. Iako ništa nije ukrao, napravio je veliku materijalnu štetu.

Policija je izvijestila i kako je uhvatila 20 i 51-godišnjaka koji su provalili u tri vikendice na području Pleškovca i Prekope. Nad njima je dovršeno kriminalističko istraživanje. U rujnu prošle i početkom ove godine, sumnja se, ukrali su razna alkoholna pića, zimnicu i mobitel, ukupne vrijednosti niti tisuću kuna.