Crna kronika 18.02.2016. 10:37. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:29.

Razbojništvo u Čakovcu

Sa šalom na licu i gumenim rukavicama opljačkao pekaru u Čakovcu

U srijedu 17. veljače oko 19,30 sati opljačkana je pekara u Ulici dr. Ivana Novaka u Čakovcu. Maskirani razbojnik ušao je u pekaru i "uz izravnu primjenu fizičke sile" od zaposlenice zatražio da mu preda novac. Poslušala ga je te mu predala više stotina kuna iz blagajne, nakon čega je pobjegao.

-  Riječ je o muškarcu visine oko 180 centimetara, starosti oko 30 godina, srednje tjelesne građe, obučenom u tamnu jaknu s kapuljačom na glavi, preko lica imao je šal plave boje, a na rukama gumene rukavice sivo-crne boje - opis je koji je dala Policijska uprava međimurska, koja moli sve građane koji imaju saznanja o počinitelju da im se jave.

Istoga dana oko podneva dokodila se i teška krađa u Sajmišnoj ulici u Čakovcu. Starijoj ženi koja je gurala bicikl prišla su dvojica mladića te su joj iz košarice pričvršćene za bicikl ukrale torbicu u kojoj se nalazio novčanik s više stotina kuna. S ukradenim torbicom trčeći su se udaljili u smjeru Pribislavca. No policija ih je uhvatila.

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su kazneno djelo počinila dvojica maloljetnika s područja Općine Pribilslavec. Dio ukradenog novca oduzet je od osumnjičenika i vraćen vlasnici, kao i torbica koju su prilikom bijega odbacili od sebe - kažu u policiji.