Crna kronika 02.08.2017. 09:02. Zadnja izmjena: 02.08.2017. 09:23.

Teško ozlijeđeni mladići

POKUŠAJ UBOJSTVA 'Sjedili smo u haustoru kad je došao čika s ogromnim nožem'

- Sjedili smo u haustoru preko puta Podrooma u Ulici kralja Tomislava, čekali smo prijevoz. Naišao je taj "čika" na biciklu i prvo prošao pored nas. Nismo bili preglasni, bili smo umorni. Vratio se s nekim velikim nožem. Jedan ga je od nas pitao kaj radi s tim nožem. Ovaj je zamahnuo i ozlijedio ga i onda još dvojicu! - šokantna je ispovijest jedne osobe koja je prisustvovala krvavom sukobu u noći na ponedjeljak, 1. kolovoza, oko 1:20.

Sve se dogodilo u haustoru u Ulici kralja Tomislava u Čakovcu, malo dalje od Reiffeisen banke. Policija u ponedjeljak i utorak nije objavila što se dogodilo, navevši tek da je riječ o "sukobu između nepoznatog muškarca i trojice mladića". Trojica mladića teško su ozlijeđeni i zadržani na liječenju, a "nepoznati muškarac" je pronađen te je nad njim provedena kriminalističko istraživanje.

U današnjem priopćenju za medije PU međimurske stigla je i nadopuna. Osumnjičen je 53-godišnjak s područja općine Orehovica, koji neprijavljeno boravi na području grada Čakovca. Terete ga za pokušaj ubojstva trojice mladića!

- Nakon kraćeg verbalnog sukoba nožem je zadao ubodne rane u predjelu trbuha i prsišta trojici mladića. Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije obiteljske kuće u Čakovcu kojima se osumnjičeni trenutno koristi. Neposredno prije početka pretrage, a na poziv istražitelja, osumnjičeni je predao nož kojim je počinio kazneno djelo. Uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzorniku PU međimurske - navodi policija.