Crna kronika 18.07.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:47.

Sudski proces protiv Andreja Gregorca

Postupak protiv bivšeg direktora Gradskog poduzeća Stanorad Čakovec Andreja Gregorca trenutno je u fazi zakazivanja sjednice Optužnog vijeća na kojoj će se odlučivati o potvrđivanju optužnice, potvrdili su za list Međimurje na Općinskom sudu u Čakovcu.

Podsjetimo, Gregorec je osumnjičen za počinjenje kaznenih djela utaje poreza i povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga. Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu optužnicu protiv njega podnijelo je još 23. prosinca prošle godine. Prije početka procesa, njegov odvjetnik tražio je izuzeće dodijeljene mu sutkinje, što je i prihvaćeno.

Uređujuća sutkinja Stanislava Sanjković u veljači ove godine cjelokupni spis dostavila je  Optužnom vijeću Općinskog suda u Čakovcu radi prethodnog ispitivanja optužnice, njene dostave na odgovor i sjednice Optužnog vijeća.

- U međuvremenu je predsjednica Optužnog vijeća Renata Marciuš dostavila optužnicu na odgovor te je trenutno postupak u fazi zakazivanja sjednice Vijeća. Ukoliko se optužnica potvrdi, kazneni predmet vratit će se raspravnom sucu na suđenje, kažu u Sudu, napominjući ujedno da se u konkretnom slučaju  radi o predmetu opsežne dokazne građe koju je potrebno proučiti.

Dodajmo navedenom i informaciju da je Andrej Gregorec podnio privatnu tužbu protiv gradskog vijećnika Hrvatskih laburista - Stranke rada Denisa Šarića zbog klevete. Šarić je, između ostalog, na jednoj od sjednica Gradskog vijeća izjavio da se u Stanoradu „događa kriminal širih razmjera“.

V. Kelkedi  

Izvor: 3090