Crna kronika 30.05.2018. 14:21. Zadnja izmjena: 30.05.2018. 14:26.

Aduliticidni tretman

Tretiranje komaraca na području Grada Mursko Središće

Grad Mursko Središće svjestan je problema kojeg komarci stvaraju ljudima te smo zbog toga već više godina u procesu tretiranja larvi i odraslih komaraca.

Tako se i ove godine situacija pratila te se u skladu s vremenskim uvjetima prišlo tretiranju odraslih komaraca - aduliticidni tretman. S obzirom da se za dobar učinak mora poklopiti više faktora (temperatura, vjetar, vlaga, kiša) jer se radi o vrlo osjetljivom procesu i samo ako se svi ti faktori dobro poklope može se očekivati učinkovitost.

Učinak nije predugo trajao jer u okolici grada postoji niz nedostupnih i neprohodnih područja u kojim se zbog nedavnog izlijevanja rijeke Mure izliježu komarci. Zbog toga je Grad Mursko Središće odlučio napraviti još jedno tretiranje odraslih komaraca, a prema planu bi se to učinilo u ponedjeljak, 4. lipnja i u utorak, 5. lipnja u večernjim satima. Dva dana bi se tretiralo kako bi bio bolji učinak jer se cijelo područje grada ne može odraditi u kratkom vremenu. U petak ćemo izvijestiti javnost, ako će vremenski uvjeti biti pogodni, gdje će se točno koji dan raditi tretman kako bi se ljudi znali pripremiti.